19 / 04 / 2024

Ordu'daki kaçak yapılaşmanın cezasını affedelim!

Ordu'daki kaçak yapılaşmanın cezasını affedelim!

Ordu Ünye eski Belediye Başkanlarından İsmail Cerrahoğlu, "İnsanlarımız kaçak yapılaşma ve kat yaptılar. Belediyenin buralara uygulayacağı cezalar ağır. İnsanların bunu ödemeye gücü yok. Bu yapılaşmaları affedelim" dedi.



Ordu Ünye Belediyesinin 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla belediye sosyal tesislerinde mimarlar ve mühendislere sabah kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediye Başkan yardımcılan, eski belediye başkanlanndan Osman Yurt ve İbrahim Cerrahoğlu katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar "Belediye çalışmalanmız vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerin daha rahat yaşaması için var gücümüzle yeni planlar ve projelerle hizmet üretiyoruz. Kentsel dönüşüm projemizle Akkuş-Niksar caddesini rahatlatıyoruz. Tabakhane deresinin kenarına modern bir minibüs garajı ve köylü pazarı inşa ederek o bölgeye alacağız. Kültür sarayını kapalı çarşının olduğu yere alıp eski şişelemenin olduğu yen de vesil alan olarak tahsis edeceğiz. Böylelikle şehir içini rahata erdirmiş olacağız" dedi.


YÜZDE 70'İN HATIRINA KAÇAK YAPILARI AFFEDİN 

Eski Belediye Başkanlanndan İsmail Cerrahoğlu ise yaptığı konuşmada "Tabakhane deresi projesini daha benim dönemimde yani 30 yıl önce başlanan bir proje daha yeni bitti. Kentler şekillenirken biz mimar ve mühendislere çok işler düşüyor, biz beceremedik siyasi kaygılar sonucunda insanlanmız kaçak yapılaşma ve kat yaptılar. Belediyenin cezaları ağır, insanların bunu ödemeye gücü yok. Güçlü bir hükümet var, bu güçlü hükümet Ünye'den %70 oy aldı, bunun hatırına bir kereliğine bunu meclise taşıyalım ve cüzi miktar yapıp affedelim" pe konuştu.


Hamza ALP/Ordu Olay Gazetesi


Geri Dön