19 / 03 / 2024

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgeyi korumak için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.



Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için yeni bir çalışma başlattı. 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Ersoy'un açıklamaları şu şekilde: ''Önümüzdeki günlerde ‘Dede Korkut Mirası: Destan, Masal ve Müzik’ ve 2019’da ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ dosyalarımızın da UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili listesine girmesi beklenmektedir. 2019’da Bolu Mudurnu Tarihi Ahi Kenti ile Malatya Aslantepe Arkeolojik Alanı’nın da Dünya Miras Listesi’ne alınmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. 28 millet kıraathanesi hizmete sokulmuş olup, bu sayının sene sonuna kadar 30’a çıkartılması planlanmaktadır. Ülkemiz yüzde 56’lık yerli film izlenme oranı ile Avrupa’da ilk sırada yer almaktadır. Türk dizi film sektörü 350 milyon doların üzerinde ihracat hacmine erişmiştir. İstiklal Caddesi’ndeki Atlas Pasajı’nda; Türkiye Sinema Müzesi’ni kurmayı planlıyoruz.''

Bakan Ersoy, şu ifadeleri kullandı: ''Kapadokya’da gittikçe artan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgenin eşsiz doğal zenginliklerini korumak amacıyla Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturuyoruz. Kapadokya’da bakanlığımızın birçok yetki ve sorumluluk alanları çakışmaktadır. Tüm bunları entegre bir şekilde ele alarak bürokrasiyi azaltacağına inandığımız alan başkanlığı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Çok yakında Meclis’e gelerek yasalaşacak.”

Kapadokya'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!


Geri Dön