19 / 03 / 2024

Kapadokya imar barışı

Kapadokya imar barışı

Kaçak yapılaşmayla gündeme gelen Kapadokya'da denetimler artırıldı. Bölgede, tüm kararların tek elden alındığı bir dönem başlıyor.

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgeyi korumak için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.

Kapadokya'daki kaçak yapı yıkımları ne durumda?

Dünya mirası Kapadokya’da bir haftada sadece bir ahır yıkıldı. Kimi belediyelerce yıkım kararları alındı ancak yasal sürenin beklendiği belirtildi. Bazı belediyeler de kaçak yapı sahiplerine para cezaları kesti...

Kapadokya'da 100’ün üzerinde kaçak yapı yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanı üzerinde bulunan kaçak yapılarla ilgili konuştu. Kurum, "31 Aralık 2017 tarihinden sonra kaçak olarak yapıldığını tespit ettiğimiz 100’ün üzerinde yapının tamamını yıkacağız" diye konuştu. 

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!

Kaçak ve ruhatsız yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı, 60 milyon yılda oluşan ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da kaçak yapılaşmayı hızlandırdı.

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

İmar barışında önemli süreler!

İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsar? İmar Barışı için hangi tarihe kadar başvuru yapılabilecek? Başvuru yapıldığı takdirde Yapı Kayıt Belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek? İşte imar barışında önemli süreler...

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Kapadokya imar barışı Haberi

Kapadokya imar barışı

Türkiye’nin tanıtım yüzü, dünyaca ünlü Kapadokya bölgesindeki ‘kaçak yapılaşma’ sorununu çözmek için adım atılıyor. Kurallara uygun yapılarla turizm potansiyelini artırmak üzere harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Alan Yönetimi Başkanlığı’ sisteminde sona yaklaştı. 

Özel çalışma planı

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda tüm kararların tek elden alınacağı ve bölgenin mekansal planlarının yeniden hazırlanacağı bir dönem başlayacak. Yeni sistem ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ana koordinatörlüğünde, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman Bakanlıkları, uzman akademisyenlerden oluşan bir komisyon oluşturulacak. Komisyon, ana karar mercii olacak. Bölgedeki tahribata yönelik daha detaylı inceleme yapılacak. Özellikle gözle görülmeyen, kaya oyma mekanlarda yerin altındaki yapılara yönelik ayrı bir tespit çalışması başlayacak. Bu kapsamda bölgede hem yerin üstündeki hem de yerin altındaki kaçak yapıların tamamının yıkımı...