18 / 04 / 2024

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.



Turizmde gelecek vadeden Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın verilerine göre, Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor. Karadeniz yaylalarını çirkinleştiren bina sayısı her yıl biraz daha artış gösteriyor. Trabzon’un en çok ilgi çeken yaylalarının başında gelen Sultanmurat, Limonsuyu, Şekersu, Öküzlü, Hanofer, Başpınar ve Büyük Harman ile Cunis yaylaları giderek otantik kimliğinden çıkıyor ve beton yığını haline geliyor. Bölge turizmcilerinden İsmail Sezgin, “Son yıllarda insanların artık kıyı turizminden çok, yayla turizmine yöneldiğini belirterek, “En çok ilgi gören yaylalar da Karadeniz yaylaları. Ama yaylalarda gördüğümüz manzara bizi üzüyor” dedi. Sezgin, yaylalarda yasalara uygun yapılar yapılmasını istediklerini ifade etti.


Turizmciler de şikayetçi 


Bölgedeki turizmcilerde durumdan şikayetçi. Kaçak yapılaşma ve betonlaşmanın önlenmediği takdirde yayla turizminin gelişmesi ve bölgenin bundan pay almasının mümkün olmadığı kanısındalar. 


Bugün Gazetesi


Geri Dön