26 / 04 / 2024

Orduevi Sineması

Orduevi Sineması

Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanan protokolle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, Sultan Abdülaziz’in Av Köşkü yanında bulunan 46 yıllık Orduevi Sineması’nın yıkımına başlandı

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi bugün açılıyor!

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.

Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalar tamamlanan tarihi Atlas Sinemasının kapılarını açacağını belirtti.

Atlas Sineması'nın restorasyonu tamamlandı!

İki sene önce restorasyona alınan Beyoğlu'nun simgelerinden Atlas Sineması, şaşaaya büründü. 2021’in ilk aylarında açılacağı belirtilen Atlas Sineması'nda restorasyonun sonuna gelindi.

Atlas Sineması 2021’in ilk aylarında açılacak!

İki sene önce restorasyona alınan Atlas Sineması, içinde sinema müzesinin de olacağı yeni konseptiyle 2021 yılının ilk aylarında kapılarını açıyor.

Rexx Sineması yılan hikayesine döndü: Yıkılacak mı yıkılmayacak mı?

Rexx Sineması'nın akıbeti belirsizliğini koruyor. Salonun çevresinin levhalarla korunmaya alınması üzerine yıkımın başlayacağı iddia edildi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı ise "Yıkım yok" dedi. Vakıf da, yıkımın şu an yapılmayacağını, güvenlik önlemi aldıklarını açıkladı. 

Rexx Sineması’nda yıkım başladı!

Kadıköy’ün en sevilen sinema salonları arasında yer alan Rexx Sineması’nda yıkım çalışmaları başladı. Metal saclarla çevrili olan sinema binasını görenler sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

Fenerbahçe Orduevi'ndeki inşaat çalışmaları TBMM'de!

İstanbul Fenerbahçe Orduevi yerleşkesindeki inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gazi Orduevi'nin bulunduğu alanın imar planına ilişkin iddialar TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Gazi Orduevi'nin de bulunduğu alanın imar planının değiştirileceği iddiasını meclis gündemine taşıdı..

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Ferrah Sineması’nın binası 16 milyon TL'ye satılıyor!

Mülkiyeti Milli Eğitim Vakfı'na ait olan Ferrah Sineması'nın binası satılıyor. Ferrah Sineması binası için mıhammen bedel 16 milyon TL olarak belirlendi.

Fenerbahçe Orduevi parselasyon planı askıda!

Kadıköy Fenerbahçe Orduevi'nin parselasyon planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün askıya çıkarıldı...

Gelibolu Orduevi sahil yolu düzenlenecek!

Gelibolu Orduevi altı sahil yolu mimari, peyzaj uygulama projelerinin birinci etabının yapım işi ihalesi yapıldı. Proje 245 günde tamamlanacak.

Orduevi Sineması Haberi

Orduevi Sineması

Yıkılan sinemanın yerine Büyükşehir Belediyesi’nin ’Kültür Tepesi Projesi’ kapsamında yeni bina yapılmayacak. Böylece Abdülaziz’in Av Köşkü olarak da anılan Kasr-ı Hümayun da daha görünür hale gelecek.


Milli Savunma Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokolle Büyükşehir’e devredilen İzmit Kozluk Mahallesi’nde bulunan ve 1966 yılında açılışı yapılan Orduevi Sineması, yıllarca İzmitliler’e sinema keyfi yaşattı. Ancak 10 yılı aşkın süredir kapalı olan ve kaderine terkedilen Orduevi Sineması binası ve bulunduğu alan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de sinemanın yıkımına kısa süre önce başladı.


Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yıkımın tamamlanmasının ardından Kültür Tepesi Projesi kapsamında alana yeni bina yapılmayacağını, sadece çevre düzenlemesi yapılacağını belirtti. Bu sayede Abdülaziz’in Av Köşkü olarak da bilinen Osmanlı’nın İstanbul dışındaki ayaktaki tek sarayı olan Kasr-ı Hümayun da...