20 / 04 / 2024

örfü belde paftos nedir

örfü belde paftos nedir

Paftos nedir?: Gedik ve zeminler diğer ifade ile örfü belde - paftos tamamen yıkılıp yok olarak varlıklarını kaybedip, kaybetmediklerine bakılmaksızın İmar Kanunu hükümlerine göre tasfiye olunur...

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Maltepe'deki Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de depreme karşı dayanıksız olduğu belirlenmiş olan 5 blok ve 245 daireden oluşan Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı verildi.

Mazda MX-5 RF ne kadar, kaç TL oldu? İşte Mazda MX-5 RF güncel fiyat listesi

Mazda'nın sevilen modeli MX-5 RF'te son durum ne? İşte Mazda MX-5 RF 2023 Temmuz fiyat listesi...

Rf Group Gayrimenkul İnşaat Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rf Group Gayrimenkul İnşaat Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Wafa Fadel Ahmed Algraı tarafından kuruldu.

Mazda MX-5 RF’den kaçırılmayacak fırsat! Mazda MX-5 RF kaç lira oldu? İşte 1 Ekim 2022 fiyat listesi…

Japonyalı otomobil üreticisi Mazda, touring modeli MX-5 RF’in en son kaç lira oldu? İşte, Mazda MX-5 RF’nin 1 Ekim 2022 fiyat listesi…

Mazda MX-5 RF’den müthiş fiyat! İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Japon otomotiv devi Mazda, touring modeli MX-5 RF için eylül ayı fiyat listesini açıklandı. İşte, Mazda MX-5 RF’nin 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kk Rf Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kk Rf Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu’nda 23 milyon 8 bin 126 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve  Kadri Çıtmacı tarafından kuruldu.

Sörfçü Enes Yılmazer Amerika'nın lüks malikanelerini tanıtacak!

Sörf sporunda üç kez şampiyonluk elde eden Enes Yılmazer Amerika'nın lüks malikanelerinin tanıtılacağı reklam filmlerinde oynayacak. 

Ordu Belde Evleri'nin zemin katları neden yıkılmıyor?

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Belde Evleri’nin yıkılması için belediyeye çağrıda bulundu. Gönül, "2021 yılı yaz ayına yetişecek biçimde yeşil alan çalışması tamamlanmalı, geçmişte olduğu gibi mesire yeri ve semt spor alanları olmalıdır" dedi.

Ordu Belde Evleri'nin yıkımı durduruldu mu?

Belde Evler'in 3. bloku yıkılmadan, yıkım işlemleri durduruldu. ORÇEV, Erdoğan’ın “Belediye Başkanı Hilmi Güler’e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız?” dediği Belde Evler'in 3. blokunun yıkımının durdurulma sebebini soruyor...

Ordu'daki Belde Evler'de mahkeme kararına rağmen yıkım devam ediyor!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sahil kenarında yapılan Belde Evler projesi için mahkeme yıkım işleminin durdurulmasına karar verdi. Fakat yıkım hala devam ediyor, belediye yıkımı durdurmadı...

Ordu Belde Evleri’nin yıkımı sürüyor!

Ordu Altınordu’daki Belde Evleri Projesi için yıkım kararı alındı. Bu kapsamda başlatılan projenin yıkımı devam ediyor.

Ordu’daki Belde Evleri’nin yıkım çalışmaları başladı!

Ordu Altınordu’daki Belde Evleri Projesi için yıkım kararı alındı. Bu kapsamda yıkım çalışmaları başlatıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

örfü belde paftos nedir Haberi

örfü belde paftos nedir

Paftos nedir?

İmar Kanunu esaslarına göre, belediye hudutları ve mücavir sahalar içinde veya dışında bulunan gedik ve zeminler diğer ifade ile örfü belde-paftos tamamen yıkılıp yok olarak varlıklarını kaybedip, kaybetmediklerine bakılmaksızın bu Kanun hükümlerine göre tasfiye olunurlar.


Tasfiyeye tabi tutulan taşınmaz mallardaki zemin hakları bedele çevrilmiştir. Zemin hakkı bedeli, ait olduğu taşınmaz malın zemine ait son emlak vergi değerinin 1/5'idir. 


Bu şekilde belirlenecek zemin hakkı bedeli, tapu idaresince gedik sahibinin müracaatı halinde zemin hakkı sahibi adına emaneten milli bir bankaya yatırılır. 


Müracaat edilmediği takdirde zemin sahibi lehine kanuni ipotek tesis edilir. Zemin hakkı bedelinin 1/4'ü peşin, bakiyesi en geç üç yıl içinde yıllık eşit taksitlerle ödenir ve bu bedele bankaca vadesiz mevduat faizi uygulanır. 


Peşin miktar ve taksitler 40 000 TL.dan az olamaz. Bu...