19 / 04 / 2024

orman alan kılavuzları

orman alan kılavuzları

Alan Kılavuzlarının Seçimi, Eğitimi, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 6 Mart 2014 tarihinde 28933 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler...

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Ne altın ne de dolar! Şuan bedava gibi görünen o yatırım aracı 30 TL olacak! Alan köşeyi dönecek

Ekonomist Mert Başaran'dan yatırımcıları yakından ilgilendirecek kritik bir açıklama geldi. Şuan fiyatı bedava gibi görünen yatırım aracının ilerleyen zamanlarda 30 TL olacağını söyledi. Ne altın ne de dolar, alan köşeyi dönecek...

Türkiye'deki toplam orman alanı 2023'te 23 milyon 245 bin hektar oldu! İşte Türkiye'nin en yeşil kenti

Türkiye'nin toplam orman alanı, 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar oldu. Peki Türkiye'nin en yeşil kenti hangisi?

Gaziantep Büyükşehir 208.3 milyon TL'ye sanayi alanı imarlı arsa satıyor! İhalesi 26 Nisan'da!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep ili, Şahitkamil ilçesi, K.Karadinek Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Gaziantep'te yer alan arsanın büyüklüğü ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Belediyeden satılık sanayi alanı arsası! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Yeşilyurt Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı arsasını satışa çıkardı. Söz konusu ihale 14 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Validebağ Korusu orman ve sit alanı mı?

Validebağ Korusu’nda torpil attığı sırada yangına neden olduğu belirtilen Göker U. isimli kişinin 3 sene 6 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, Validebağ Korusu’nun orman alanı, özel mülk veya doğal tarihi sit alan olup olmadığıyla ilgili bilgi alınacak...

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilatlar mecliste!

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilat, dekorasyon ve çevre düzenlemeleri harcamaları ile orman alanı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanı yapılaşmaya açıldı!

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanının imar planı değiştirildi. Yeni imar planında orman alanına öğrenci yurdu yapılarak yapılaşmaya açıldı. CHP'li Çankaya Belediyesi de plana “Geriye dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak ve mevzuata aykırı” diyerek itiraz etti.

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

28 Ekim'de Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin kabul edilmesi ile hobi bahçelerinin yıkımı konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Söz konusu tartışmalar ile ilgili hobi bahçesi sahipleri yazılı bildiri yayınladı.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler yapan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!

"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi yasalaştı!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi yasalaştı.

Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine aykırılık durumunda uygulanan yaptırımların caydırıcı hale getirilmesi planlanıyor.

Tarım arazilerine kurulan hobi bahçelerindeki yapılar yıkılacak!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, arsa özelliği kazanmamış tarım alanına kurulan hobi bahçelerindeki yapıların yıklacağını açıkladı.

orman alan kılavuzları Haberi

orman alan kılavuzları

YÖNETMELİK


Orman ve Su İşleri Bakanlığından:


ALAN KILAVUZLARININ SEÇİMİ, EĞİTİMİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 28/3/2006 tarihli ve 26122 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Alan Kılavuzlarının Seçimi, Eğitimi, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (c) ve (ö) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (p) bendi ilave edilmiştir.


“a) Bakanlık: Orman ve Su İşleri Bakanlığını,”


“c) Şube Müdürlüğü: Bölge Müdürlüğüne bağlı İldeki Şube Müdürlüğünü,”


“ö) Şeflik: İl Şube Müdürlüklerine bağlı şeflikleri,”


“p) Bölge Müdürlüğü: Bakanlık Bölge Müdürlüğünü,”


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (f) bendi ilave edilmiştir.


“a) Arazi şartlarında görev yapmaya engel hali bulunmadığına dair sağlık raporu,”


“f) İkametgâh ilmühaberi.”


MADDE 3...