16 / 04 / 2024

Orman Kanununun 2. maddesi B bendi

Orman Kanununun 2. maddesi B bendi

2b nedir? Hangi arazilere "2b" deniyor? 2b arazileri ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dilasa Orman'da 2+1'ler 3 milyon 833 bin TL'ye! 0 faiz fırsatıyla!

Zeray Dilasa Orman projesinde yer alan 2 oda 1 salon konutların fiyatları 3 milyon 833 bin TL'den başlıyor. 0 faiz imkanı sağlanan Dilasa Orman projesi 20 blok olarak yükseliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Mesa Orman 2'de 120 ay yüzde 1,49 vade oranı! Hemen teslim!

Mesa Orman 2 projesinde 120 ay yüzde 1,49 vade oranı fırsatı sunuluyor. Projede yer alan konutların teslimleri hemen yapılıyor.

Zeytin 2 Mühendislik Kimya Metal İnşaat Orman Ürünleri Lojistik Limited Şirketi kuruldu!

Zeytin 2 Mühendislik Kimya Metal İnşaat Orman Ürünleri Lojistik Limited Şirketi Ataşehir'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Turan Küçük tarafından kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanı müjdeyi verdi! Buzağı desteğinin 2'inci dönemi bugün yatırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, 2021 senesi Buzağı Desteğinin 2. döneminin bugün saat 18.00’den sonra hesaplara yatırılmaya başlanacağını açıkladı.

Mesa Orman 2 fiyat listesi Ekim 2022!

Mesa Orman 2 Projesi’nin tüm detayları belli olmaya başladı. Peki, Mesa Orman 2 Projesi’nin fiyatları ne kadar, Mesa Orman 2 Projesi’nin nerede? İşte detaylar…

İzzet Yıldızhan'dan yeni gayrimenkul yatırımı: 2 ev aldı!

Kalamış Yapı tarafından İzmir'de hayata geçirilecek olan Altın Orman projesine yoğun ilgi devam ediyor. Ünlü şarkıcı İzzet Yıldızhan Altın Orman'dan 2 daire satın aldı.

Orman ile sorunu olanlara yeni çare!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek-16’ıncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin bir Yönetmelik yayımlandı. İşte yeni yönetmelikle ilgili tüm merak edilenler...

Mesa Çengelköy Bosphorus ön talep topluyor! Yeni proje!

Mesa Orman projesinin 2. etabını geçtiğimiz aylarda satışa çıkaran Mesa, Çengelköy Bosphorus projesi için ön talep topluyor.

Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek 16 ncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesa Orman 2 satışa sunuldu!

MESA, Orman projesine yoğun talep gösterenleri daha fazla bekletmemek amacıyla Mesa Orman'ın yeni etabı Mesa Orman 2'yi satışa sundu. Projede 2+1'den 6,5+1'e kadar değişen konut tipleri bulunuyor.

Mesa Orman 2 satışta!

Konut üretim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mesa, kısa bir süre önce ön talep topladığı,  Mesa Orman 2 projesinde yer alan konutlarını satışa çıkardı.

Mesa Orman 2 ön talep topluyor!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mesa, yeni projesi Mesa Orman 2. Etap ön talep topluyor.

Orman Kanununun 2. maddesi B bendi Haberi

Orman Kanununun 2. maddesi B bendi

2b nedir?

2b, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu kanun maddesinde, orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri hakkında hükümlere yer veriliyor.


6831 Sayılı Orman Kanunu Madde 2:

B) 31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerlerden; tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık (antep fıstığı, çam fıstığı) gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler ile şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanları, orman sınırları dışına çıkartılır.


Orman sınırları dışına çıkartılan bu yerler Devlete ait ise Hazine adına, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ise bu müesseseler adına, hususi orman ise sahipleri adına orman sınırları dışına çıkartılır....