26 / 04 / 2024

orman parkı

orman parkı

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ormanlık alanların park olarak 20 yılı bulan sürelerde kiralık olarak işletilmesini sağlayacak. Resmi Gazete'de yayınlanan Orman Parkları yönetmeliğine göre kapalı teklif usülüyle ihale edilecek.

Park Orman Tuzla'da teslimler Haziran 2024'te! 

Park Orman Tuzla projesinde konut satışları devam ediyor. Projede 5+1'den 9+1'e kadar değişen villalar yer alıyor. Peki Park Orman'da villa fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Alya Park Orman satışta! Yeni proje

Barış İnşaat tarafından İstanbul Sarıyer'de yükselen Alya Park Orman projesinde satışlar devam ediyor. İşte projeye ilişkin detaylar...

Door Park Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Door Park Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sevtap Palacı tarafından kuruldu.

Antalya'da 360 derece dönebilen ters ev inşa edildi!

Antalya'da orman parkında tamamen ters olarak yapılan ve kendi ekseninde dönebilen ev, yakında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Düzce'ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Merkezde bir taşlaşma sorunu yaşanıyor. Çok konut var. İki büyük park planlıyoruz; biri millet bahçesi, diğeri orman parkı” diye konuştu.

Belgrad Muhafaza Ormanı'nın milli parka dönüştürülmesi mecliste!

Belgrad Muhafaza Ormanının milli park olarak dönüştürülmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ankara'ya Hyde Park kurulacak!

Çankaya’nın 750 bin metrekarelik bir yeşil alan üzerine kurulacak olan Bademlidere Kent Parkı Projesi, Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak. 

Elmasburnu Tabiat Parkı kiraya verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü’ne bağlı Elmasburnu Tabiat Parkı işletmeciliği kiraya verilecek.

Nişantepe Orman Park Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nişantepe Orman Park Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serpil Kılıç ve Gürhan Kalkan ortaklığında kuruldu. 

Bafa Gölü Tabiat Parkı yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

1994'te Tabiat Parkı olarak ilan edilen Bafa Gölü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafında yapılan yatırımlarla bir cazibe merkezi haline geldi...

Kanuni Kent Ormanı'nın 1. Etabı açıldı!

İstanbul’un en büyük park alanı olarak kurulan 8 milyon metrekarelik dev Kanuni Kent Ormanı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Park Orman Tabiat Parkı projesinde yeni gelişme!

Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Park Orman Tabiat Parkı projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı yapılacak...

Gölcük Tabiat Parkı'na 25 orman köşkü inşa ediliyor!

Bolu Belediyesi tarafından doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na hiç ağaç kesilmeden 25 orman köşkü yapılıyor. 

orman parkı Haberi

orman parkı

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), devlet ormanlarında mevcut ve tesis edilecek orman parklarının ayrılmasına, onanmasına, planlanmasına, geliştirilmesine, işletilmesine ve iptaline ilişkin usul ve esasları belirledi. Buna göre, OGM’nin uygun bulması halinde teklif edilen orman alanı, orman parkı olarak ayrılacak. Orman parkları, kapalı teklif usulüyle 20 yıla kadar kiralanabilecek. Orman parklarına ve ekoturizm rotalarına gelen ziyaretçilerden alınacak giriş ücreti konusunda OGM yetkili olacak.

OGM’NİN UYGUN BULACAĞI YERLER ORMAN PARKI OLARAK AYRILACAK

OGM'nin uygun bulunması halinde teklif edilen orman alanı, orman parkı olarak ayrılacak. Orman parklarının doğal, kültürel, rekreasyonel ve estetik kaynak yönünden planlanmasına ve projelendirilmesine ait iş ve işlemler, OGM merkez ve taşra birimlerince yapılacak veya yaptırılacak.

20 YILLIK KİRA SÜRESİ

Orman parkları, 20 yıllığına kiraya verilebilecek. Orman parkları işletmecilikleri kapalı teklif...