26 / 04 / 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 20 yıllığına kiraya verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 20 yıllığına kiraya verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ormanlık alanların park olarak 20 yılı bulan sürelerde kiralık olarak işletilmesini sağlayacak. Resmi Gazete'de yayınlanan Orman Parkları yönetmeliğine göre kapalı teklif usülüyle ihale edilecek.



Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), devlet ormanlarında mevcut ve tesis edilecek orman parklarının ayrılmasına, onanmasına, planlanmasına, geliştirilmesine, işletilmesine ve iptaline ilişkin usul ve esasları belirledi. Buna göre, OGM’nin uygun bulması halinde teklif edilen orman alanı, orman parkı olarak ayrılacak. Orman parkları, kapalı teklif usulüyle 20 yıla kadar kiralanabilecek. Orman parklarına ve ekoturizm rotalarına gelen ziyaretçilerden alınacak giriş ücreti konusunda OGM yetkili olacak.

OGM’NİN UYGUN BULACAĞI YERLER ORMAN PARKI OLARAK AYRILACAK

OGM'nin uygun bulunması halinde teklif edilen orman alanı, orman parkı olarak ayrılacak. Orman parklarının doğal, kültürel, rekreasyonel ve estetik kaynak yönünden planlanmasına ve projelendirilmesine ait iş ve işlemler, OGM merkez ve taşra birimlerince yapılacak veya yaptırılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön