25 / 04 / 2024

örnek rızai taksim sözleşmesi

örnek rızai taksim sözleşmesi

Hisseli tapu, bir taşınmazın ortaklarının isimleri ve sayılarının belirtildiği resmi belgeye verilen ad olarak karşımıza çıkıyor. Bu belgede sadece ortakların isimleri belirtiliyor. İşte, rızai taksim sözleşmesi 2015!

Ataköy Marinada Residence'ın mega yat manzaralı örnek dairesi hazır!

‘Denize Açılan Hayat’ sloganı ve Ataköy Marina içindeki denize sıfır konumuyla dikkat çeken Ataköy Marinada Residence'ın mega yat manzaralı örnek dairesi hazır. 10 bin 500 metrekarelik bir arazi üzerinde yükselen projede 72 konut yer alıyor...

Diyarbakır'daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı.

Vesen Yalıları’nın örnek dairesi hazır! Teslimler Mart 2024'te!

Tuzla Mercan’da denize sıfır konumda inşası devam eden Vesen Yalıları'nın örnek konutları görücüye çıktı. Teslimler Mart 2024'te!

İslam Memiş Taksim saldırısının doları vuracağını açıkladı!

"Altın kahini" İslam Memiş, Taksim'deki terör saldırısının dolara tesir edeceğini açıkladı.

Ortaklı gayrimenkullerde rızai taksim nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklı tarlalarda rızai taksimin mümkün olup olmadığını kaleme aldı.

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Taksim Camii'nde iskeleler kaldırıldı!

İnşaatının yüzde 95'i tamamlanan Taksim Camii'nde şerefeler ve iskeleler kaldırıldı. Minarelerin görüntülendiği caminin açılışı Ramazan'da yapılacak.

Taksim Yatırım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Taksim Yatırım Gayrimenkul Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Kocadağ ve Esat Kocadağ ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Alya Onist’in örnek dairesi yatırımcısıyla buluşuyor!

OSS4 Gayrimenkul İnşaat’ın 2’nci projesi olan Alya Onist’in örnek dairesini yatırımcılarla buluşturuyor. Alya Onist'in örnek dairesi, konut alıcıları tarafından ilgiyle karşılandı...

Taksim Meydanı yeniden düzenlenecek!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Atatürk Kültür Merkezi, Taksim Camisi, Muammer Karaca Tiyatro Salonu’nun son durumu hakkında açıklamalar yaptı...

MESA Orman’ın örnek dairesi ziyarete hazır!

50 yıldır konutta kalite ve güvenin simgesi MESA’nın, orman ve doğal gölün hemen yanı başında yükselen projesi MESA Orman’ın örnek dairesi ziyarete hazır...

örnek rızai taksim sözleşmesi Haberi

örnek rızai taksim sözleşmesi

Rızai taksim sözleşmesi 2015!

Bir taşınmazın ortaklarının isimleri ve sayılarının belirtildiği resmi belgeye verilen ad olan hisseli tapu, ister yatırım ister oturum amaçlı olsun arazi alırken büyük önem teşkil ediyor.


Hisseli tapu ile ilgili bilenmesi gereken şu ki hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olarak biliniyor. Yani hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. 


Hisseli tapu sahipleri arasında çıkabilecek anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için hisse sahipleri kendi arasında hangi bölgenin kime ait olduğuna dair yazılı bir belge hazırlayabiliyor. 


Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdikleri sözleşmeye “rızai taksim sözleşmesi” deniyor.


Gayrimenkul hissedarlarının kendi arasında yaptığı rızai taksim sözleşmesinin tapuya yansıyan herhangi bir özelliği bulunmuyor ve gayrimenkulün hisseli tapu senedi daha önceki...