26 / 04 / 2024

Ortak gayrimenkulde inşaat yapımı

Ortak gayrimenkulde inşaat yapımı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın bir arsada hissesi bulunuyor. Bu arsanın da yanında özel okul var. Özel okulun arsa etrafına çitlerle kapatıldığını, kamuya ait sokağın girişine de demir kapı ve bekçi kulübesi yapıldığını gördüm, bu konuda ne yapmam gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

İnşaat ve gayrimenkulde kısa vadeli kırılganlıklar yaşandı!

Merkez Bankası uzmanlarının hazırladığı “Covid-19 Salgınının Firma Likiditesine Etkileri” başlıklı çalışmaya göre, kısa vadeli kırılganlıkların sinema, bilgi hizmet faaliyetleri, gıda, mineral madde, enerji, inşaat, gayrimenkul sektörlerinde yaşandı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türk şirketleri, pandemiye rağmen Endonezya'ya yatırım yapma ilgililer. İki ülke arasında özellikle inşaat alanında kamu-özel işbirliği modelini de konuştuk" dedi.

Doğu Karadeniz Ortak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğu Karadeniz Ortak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile İlker Türkmen ve Mehmet Pilatin ortaklığında kuruldu.

Türkiye Ukrayna'da inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında ortak bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiriye göre Türkiye 'Büyük İnşaat' ile Ukrayna’daki inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Türk şirketleri, Güney Kore ile inşaat projelerinde iş birliği yapabilir!

Türk şirketlerinin Güney Kore şirketleriyle üçüncü ülkelerde iş birliğine ve ortak yatırımlara açık ve istekli olduğunu dile getiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bunun özellikle yurt dışı müteahhitlik sektörleri ve inşaat projelerinde olduğu gibi diğer sektörlerde de yapılabileceğini anlattı. 

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

Adıyaman Sosyal Yardımlaşma Vakfı Binası'nın kaba inşaatı tamamlandı!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2018 inşaatına başlanan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmet Merkezi’nin ortak idari binasının kaba inşaatı tamamlandı.

İnşaatın devleri tedarikçilerini ağırladı!

15 tedarikçiyle bir ara gelen inşaat üreticileri, 55 milyon TL'lik iş için anlaşma sağlarken yaşanan darboğazı el birliği ile aşabilmek için vade ve fiyat konusunda da ortak paydada buluştu.

Seçim bitti, peki inşaat ve gayrimenkulde durum ne olur?

Gayrimenkul sektörünün deneyimli isimlerinden Kürşat Tuncel 24 Haziran 2018 seçimlerinin inşaat ve gayrimenkul sektörüne nasıl bir etkisi olacağını yazdı. İşte Tuncel'in yazısı...

Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı!

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle yapılan Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı.

Ortak gayrimenkulde inşaat yapımı Haberi

Ortak gayrimenkulde inşaat yapımı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın 27 paydaşlı konut imarlı bir arsada hissesi bulunuyor. Bu arsanın da yanında özel okul var ve özel okul bizim arsanın da yaklaşık yüzde 60 hissesine sahip. Geçtiğimiz günlerde arsaya bakmaya gittiğimde, özel okulun arsa etrafına çitlerle kapatıldığını, kamuya ait sokağın girişine de demir kapı ve bekçi kulübesi yapıldığını gördüm. Arsayı otopark ve futbol sahası olarak kullanıyorlar. Okulun, arsa hissesinin çoğunluğuna sahip olduğundan dolayı bunları yapmaya yetkisi bulunuyor mu? Bu konuda ne yapmam gerekir?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babamın 27 paydaşlı konut imarlı bir arsada hissesi bulunuyor. Bu arsanın da yanında özel okul var ve özel okul bizim arsanın da yaklaşık yüzde 60 hissesine sahip. Geçtiğimiz günlerde arsaya bakmaya...