20 / 04 / 2024

ortak mirasa neler girer

ortak mirasa neler girer

Ortak miras nedir kısaca?: Ortak miras insanlığın yüzyıllarca süren çabası ve birikimi sonucu oluşmuştur. İnsanlar bu mirası oluşturmamış olsaydı doğaya egemen olamazdı ve bugünkü iyi yaşam koşullarına kavuşamazdı...

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

AVM'lere yeni yönetmelik geliyor! Ortak gider sorunu çözülecek!

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konutunu paylaşarak ödemelerini düşürmek isteyenler için azami 5 kişiye kadar ortak konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini düşürmek için ortak konut almak isteyen müşterilerine'5 kişiye kadar uygun koşullarda kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları nedir?

Kiracının katılması gereken ortak giderler!

Kat mülkiyetine tabi tutulan taşınmazlarda her kat maliki ortak giderlerden kendi payına düşen kısmı ödemesi gerekiyor. Peki, kiracının katılması gereken ortak giderler neler?

Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif, fertlerin tek tek altından kalkamayacak işleri gerçekleştirilen mükemmel bir dayanışma kuruluşu olarak biliniyor. Peki, kooperatiflere nasıl ortak olunur? Kooperatif ortaklık şartları neler?

Brüt metrekareye dahil alanlar neler?

Brüt alan, bağımsız bölümün duvarlar dahil alanıyla ortak alanların bağımsız bölüme düşen miktarının ilave edilmesi ile hesaplanan alana deniyor. Peki, brüt metrekareye dahil alanlar neler?

Ortak tapu konut kredisi nasıl alınır?

Bankalar sizin istediğiniz ile veya bankanın kredi şartı olarak sunması sonucunda, ortak tapulu krediler kullandırabiliyor. Ortak tapulu kredi şartları neler? Ortak tapu konut kredisi nasıl alınır?

Apartmanda neler yapılabilir?

Gayrimenkul sahipleri anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar.Apartmanda neler yapılabileceğine daire hususlar Kat Mülkiyet kanunu'nun 42. maddesinde bahsedilmiştir. Peki,apartmanda neler yapılabilir?

One Ortaköy Rezidans'ta 850 bin dolara! Hemen teslim!

One Ortaköy'de fiyatlar 850 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 250 bin dolara kadar yükseliyor, proje kapsamında yer alan konutlar hemen teslim ediliyor

One Ortaköy Konutları havadan görüntülendi!

Bilgili Holding tarafından hayata geçirilen One Ortaköy projesini www.havadanemlakvideo.com ekibi görüntüledi

Doğuş ile Lamda Development, Flisvos Marinası'nda ortak olacak!

Doğuş Grubu'nun Yunanistan'da Lamda Development şirketi ile kuracağı ortak girişim şirketiyle Atina Flisvos Marinası'nın yüzde 50'sine ortak olacağı bildirildi

Alarko Holding Ortaköy arazisi için Ağaoğlu'na dava açtı!

Alarko Holding A.Ş Ortaköy arazisi için önalım hakkını kullanmak üzere dava açtı...

ortak mirasa neler girer Haberi

ortak mirasa neler girer


Ortak miras nedir kısaca?: Ortak miras insanlığın yüzyıllarca süren çabası ve birikimi sonucu oluşmuştur. İnsanlar bu mirası oluşturmamış olsaydı doğaya egemen olamazdı ve bugünkü iyi yaşam koşullarına kavuşamazdı.


Ortak miras ürünleri insanların yaşamını kolaylaştırıyor. Daha gelişmiş uygarlıkların da temelini oluşturuyor. Ortak mirasın zenginleşmesi ve gelişmesi insanın değeri, özgürlüğü, eşitliği, hakları ve mutluluğunun da geliştirilmesini sağlıyor. 


İnsanlar geçmişten bugüne kadar sürekli doğayla mücadele etmiştir. İnsanın bu çalışmaları ve beslenme, barınma, yaşama gibi mücadeleleri bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri sağlamıştır. Binlerce yıl süren bu çabalar insanlığın ortak mirasını oluşturmuştur.


Ortak miras nedir kısaca?


Ortak miras tek bir ulusa ait değildir. İlk çağlarda Sümerler, Babiller, Mısırlılar, Yunanlılar, Orta Çağ’da Müslümanlar Yeni ve Yakın Çağlarda ise Avrupalılar insanlığın ortak mirasına katkıda bulunmuşlardır. 


Ortak miras nedir kısaca?

Ortak mirastan bütün...