29 / 03 / 2024

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konutunu paylaşarak ödemelerini düşürmek isteyenler için azami 5 kişiye kadar ortak konut kredisi kullandırıyor.



Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte güçlük çeken müşterilerine taksitlerin bölüşerek ortak ev sahibi olabilme fırsatı sunuyor. Banka ortak konut kredisi ürünü için en az 2 en fazla ise 5 kişiye kadar kredi kullandırıyor.

15 yıla kadar vade imkanı sunulan kredi ürününde konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 90’ına kadar kredi sağlıyor. Kredi vadesi boyunca krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor. Ayrıca gerek görülmesi halinde banka ek teminat talep edebiliyor. Ziraat Bankası konut kredisine ek olarak hayat, konut ve deprem (DASK) sigortasının banka tarafından yapılmasını zorunlu tutuyor.

Ziraat Konut Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası sıfır konutlar için yüzde 0.79 faiz oranı sunsa da ortak konut kredisi için faiz oranlarını yüzde 0.94 olarak uyguluyor. Ziraat Bankasının lgl kred ürününün yıllık maliyet oranı yüzde 14 seviyesinde yer alıyor. Ayrıca kredi BSMV ve KKDF masraflarından muaf tutuluyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan ortak konut kredisi ürünü dahilinde 10 yıl vadede 300.000 TL tutarlı kredi için konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksit tutarları yaklaşık 4.200 TL oluyor. Krednn toplam ger ödeme mktarı ise 504.000 TL’ye karşılık geliyor. Söz konusu kredi iki kişi kullanıldığında kişi başına düşen aylık ödeme 2.100 TL olurken, kşnn yapacağı toplam ger ödeme 252.000 TL’ye denk geliyor.

Konut Kredisi Maliyet

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında uygulanan zorunlu DASK kapsamında ortalama 50 TL, hayat sigortası kapsamında ortalama 100 TL ve konut sigortası kapsamında ortalama 180 TL masraf alıyor. Banka sigortalar haricinde 130 TL ipotek tesis ücret ve en az 573 TL ekspertiz ücret uyguluyor.


Geri Dön