25 / 04 / 2024

Ziraat Bankası ortak konut kredisi faiz oranı!

Ziraat Bankası ortak konut kredisi faiz oranı!

Ziraat Bankası konut ihtiyacım tek başına karşılayamayan müşterileri için uygun konut kredisi faiz oranları ve uzun vadelerde seçenekleri ile ortak konut kredisi kullandırıyor....



Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte zorluk çekecek müşterilerine konut kredisi taksitlerini bölüşerek ev ortak ev sahibi olabilme fırsatı sunuyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi ürünü dahilinde en az 2 en fazla ise 5 kişiye kadar konut kredisi kullandırıyor. 10 yıla kadar vade imkanı sunulan konut kredisi ürününde konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 8Q!ine kadar konut kredisi veriliyor. Kredi vadesi boyunca krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor. Ayrıca gerekli görülmesi halinde Ziraat Bankası ek teminat talep edebiliyor. Ziraat Bankası konut kredisine ek olarak hayat, konut ve deprem (DASK) sigortasını zorunlu tutuyor.

Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kullandırmalarında azami 10 yıl vadeye dek aylık yüzde 1.45 konut kredisi faiz oranı ve yıllık yüzde 19,2 masraf uyguluyor. Ayrıca konut kredisini BSMV ve KKDF masraflarından muaf tutuyor.

Ziraat Konut Kredisi Masrafları

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında uygulanan zorunlu DASK kapsamında ortalama 50 TL, hayat sigortası kapsamında ortalama 100 TL ve konut sigortası kapsamında ortalama 180 TL masraf alıyor. Banka sigortalar haricinde 130 TL ipotek tesis ücreti ve en az 573 TL ekspertiz ücreti uyguluyor.

Ziraat Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan ortak konut kredisi ürünü dahilinde 10 yil vadede 3000.000 TL tatarlı konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksit tutarları 5.300 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 634.800 TL’ ye karşılık geliyor.


Geri Dön