27 / 04 / 2024

osb arsa satışı

osb arsa satışı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre, artık OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak.

OSB'lerde arsa tahsisi hızlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'lerde arsa tahsisi süreçlerinin hızlanacağını ve tahsis edilmemiş parsellere ilişkin bilgilere eksiksiz ulaşılacağını söyledi.

OSB'lerde spekülatif arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde spekülatif arsa tahsis ve satışının önüne geçilecek olan düzenleme hayata geçti. 

OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre, artık OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak.

OSB'lerde arsa satış bedellerine yüzde 25 sınırı nedeniyle teminatlar düştü!

OSB'lerde arsa satış fiyatı, maliyetin yüzde 25 fazlasıyla sınırlandırılınca ucuzladı. Arsaların ucuzlaması, OSB’lerde faaliyet gösteren mevcut sanayicileri zor duruma soktu...

Dilovası OSB’de 24 milyon liralık 4 arsa satılacak!

Kocaeli’nin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Dilovası OSB’de milyonluk arsa satılacak. 4 parsel üzerinde bulunan arsanın satış bedeli 24 milyon 206 bin 394 TL olarak belirlendi.

Ergene Belediyesi'nin en büyük geliri arsa satışlarından!

Ergene Belediyesi'nin Ak Partili üyesi Gündoğan, Ergene Belediyesi'nin gelirinin en büyük bölümünün OSB'deki arsa satışından el edildiğini ifade etti.

Altınözü Enek OSB'de arsa satışları başladı!

Hatay Enek bölgesinde inşa edilmesi planlanan organize sanayi bölgesine girmek isteyen işadamlarına yönelik arsa satışı başladı.

Bandırma OSB'nin2. etabında arsa satışları başladı!

Ulaşım olanakları, teşvikte 4'cü kademede yer alması, coğrafi konumu ve doğalgazıyla yatırımcıyı cezbeden Bandırma OSB'nin, 2 bin 100 dönümden oluşan 2. etapta arsa satışları başladı.

Kocaeli'de arsa satışları patladı!

Arsa yatırım uzmanı Hüseyin Yüksek, seçimin ardından güvenilir bir yatırım aracı olarak görülmesinden dolayı arsa satışlarında ciddi artış yaşandığını belirtti.

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

TOKİ Edirne Merkez arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne ili Merkez ilçesi Hadımağa Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00'te gerçekleşecek.

Hisseli arsa satışı 2015!

Bir arsanın birden fazla sahibinin olması halinde arsa üzerinde hisseli mülkiyet kuruluyor ve tapu da hisseli oluyor. Peki, hisseli arsa satılabilir mi? İşte hisseli arsa satışı 2015...

TOKİ Edirne arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi 25 Mayıs'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Edirne Merkez ilçesine bağlı Hadımağa Mahallesi'nde bulunan 4 adet parselde arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işini 25 Mayıs 2015 tarihinde ihale edecek.

Arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?

Bir arsa alım satım işleminiz olduğunu ve emlakçı aracılığı ile işlemi gerçekleştirdiğinizi düşünelim. Bunun için ne kadar komisyon ödeyeceksiniz? 2015 arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?

Kartepe Belediyesi arsa satış ihalesi gerçekleşti!

Kartepe Belediyesi, Acısu’da yer alan ve mülkiyeti kendisine ait olan taşınmazın satış işi ile ilgili ihale açtı. Talep edilen arsa satışı işi için gerçekleşecek ihale, 16 Nisan 2015 Perşembe günü saat 10.00’da ihale kapalı zarf teklif usulü yapıldı.

osb arsa satışı Haberi

osb arsa satışı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayicilerin isteğinin ardından Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik kapsamda,
- OSB’lerde dövizle arsa satışı yapılması hakkında düzenleme yürürlükten kaldırıldı,
- Arsa iptal ve iadelerinde ödenmesi gereken bedelin hesaplanmasında parsel tahsis bedeli üst limit olarak amaçlandı, 
- OSB’lerde emsal artışı yapıldı. Yeni düzenleme kapsamında toplam bölge büyüklüğünün en az yüzde 10’u kadar ortak kullanım alanı ayrılan bölgelerde sanayi parsellerinde emsal, 1.00 olabilecek. Ayrıca, emsal harici bodrum ve asma katların toplamının parselin toplam emsale esas alanının yüzde 30’unu aşmaması şartı ile zemin altı ilk bodrum kat ve tek asma kat gibi unsurlar emsal hesaplaması kapsamında olmayacak.
- OSB katılımcıları kendi ihtiyaçları için rüzgâr ve güneş...