26 / 04 / 2024

OSB fabrika yatırımı

OSB fabrika yatırımı

OSB sanayinin yavaşlayan çarklarını yeniden hızlandırmak için yatırımcı avına çıkıyor. 80 ilde sayıları 327'ye ulaşan OSB'ler 50 binin üzerinde fabrikaya ev sahipliği yapıp, yaklaşık 2 milyon kişiye de istihdam imkanı sunuyor.

OSB'lerde arsa tahsisi hızlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'lerde arsa tahsisi süreçlerinin hızlanacağını ve tahsis edilmemiş parsellere ilişkin bilgilere eksiksiz ulaşılacağını söyledi.

OSB'lerde fabrika yatırımı arttı!

Plastik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi, Anadolu’nun önde gelen kentlerinden birindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırıma odaklandı. 139 dönümlük arsada 65 milyon liralık yatırım hayata geçirilecek.

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Alman devinden İzmir'e büyük yatırım

Almanya merkezli Böllhoff, bir ilimize fabrika yatırımına başladığı açıkladı. Yatırımın binlerce kişiye ekmek kapısı olacağı açıklandı. İşte tüm detaylar...

Alman devi o şehre fabrika kuruyor! Bu yatırım binlerce kişiye ekmek kapısı olacak! Hemen bakın!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Alman devi o şehre fabrika kuruyor... Bu yatırım binlerce kişiye ekmek kapısı olacak... Hemen bakın...

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Mercedes'ten dev yatırım! Yeni fabrika açıyor

Polonya Kalkınma ve Teknoloji Bakanlığı, Mercedes-Benz'in Polonya'ya 1,3 milyar avroluk yatırım gerçekleştireceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Kale Grubu, fabrika yatırımına başlıyor!

Avrupa’nın 5’inci, dünyanın ise 15’inci büyük seramik karo üreticisi konumunda bulunan Kale Grubu, yeni şirket satın alımı veya yeni fabrika yatırımları hayata geçirmeyi planlıyor.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Tekirdağ Ergene'de OSB yatırım projesi kararı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde OSB yatırım projesi yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

Önümüzdeki ay detayları duyurulacak ekonomik reform paketi kapsamında 81 ile yatırım ofisi kurulacak.  Fabrika için arazi tahsisinden ruhsata kadar her türlü işlem tamamlanabilecek.

OSB fabrika yatırımı Haberi

OSB fabrika yatırımı

Sanayi üretiminin Aralık2018'deyüzde 9,8 gerilemesi, üretimde çarkların giderek yavaşladığını ortaya koyuyor. Bu durum 2019'da hayata geçirilecek yeni yatırımları daha da önemli hale getirmiş durumda. Ekonomist Gazetesi'nden Aram Ekin Duran'ın haberine göre, ekonominin 2018'in ortalarından itibaren yaşadığı durgunluk nedeniyle 2019'a tedirgin başlayan OSB'ler de yeni dönemde yatırımcıların ilk tercihi olabilmek için birbirleriyle kıran kırana bir mücadele veriyor. Gazete ilanları ve TV reklamlarıyla yatırımcı avına çıkan OSB'ler, 2019'da yatırım kararı alacak şirketlere bedelsiz tahsis ve son teknolojiye sahip altyapı imkanlarından elektrik ve su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden AR-GE laboratuvarlarına kadar çok çeşitli avantajlar vaat ediyor. Biz de Ekonomist Dergisi olarak bu haftaki kapağımızda Tekirdağ'dan Şanlıurfa'ya kadar ülke genelinde öne çıkan OSBTere ayırdık.

2 MİLYONA YAKIN İSTİHDAM

Geçen ay Resmi Gazete'de kapsamı genişletilerek...