20 / 04 / 2024

Kale Grubu, fabrika yatırımına başlıyor!

Kale Grubu, fabrika yatırımına başlıyor!

Avrupa’nın 5’inci, dünyanın ise 15’inci büyük seramik karo üreticisi konumunda bulunan Kale Grubu, yeni şirket satın alımı veya yeni fabrika yatırımları hayata geçirmeyi planlıyor.



Kale Grubu, Avrupa’nın 5’inci, dünyanın ise 15’inci büyük seramik karo üreticisi konumunda bulunuyor. Yapı ürünleri grubu ile hizmet veren firma mevcut ürün portföyüne katkı sağlayacak yeni şirket satın alacak ve yeni fabrikaların yatırımına imza atacak. Hürriyet'te yer alan habere göre; yurtdışında ise Avrupa, Afrika, Güney Asya ve Ortadoğu’da yerel üretim tesisleri hazırlamak ve kanal yaygınlığını yükseltecek yatırımlar için fırsatların hayata geçirilmesi planlanıyor.  

Kale Grubu, fabrika yatırımına başlıyor!

4 MİLYAR TL CİRO

Koronavirüs sürecini en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyleyenKale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, şu ifadeleri kullandı: 

“Geldiğimiz noktada 16 şirket, 5 bini aşan çalışan, binlerce paydaşımızla yolumuza devam ediyoruz. Havacılık ve savunma sanayiinde de prestijli ortaklıklar ve dünya çapında projelerle büyümemizi sürdürüyoruz.”

Yapı grubunda mevcut ürün portföyünü genişletecek ve yurtiçinde büyümeye imkan sağlayacak yeni şirket satın alma veya yeni fabrika yatırımlarının gündemde olduğunu söyleyen Okyay,  şirketin 2020 yılında yüzde 30’dan fazla büyüdüğünü söyledi. 

Kale Grubu, fabrika yatırımına başlıyor!

3 KAT YATIRIM

Büyümenin lokomotif sektörü olarak yapı grubu olduğunu ifade eden Bodur Okyay, şu ifadeleri kullandı: “Kale Grubu olarak 2021’de de yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. Toplam ihracattaki büyüme hedefimiz ise yüzde 14 artışla 200 milyon doların üzerinde gelir elde etmek. Grup, 2021’de de yine verimliliği merkeze alan, uçtan uca (tedarikçi-müşteri) süreç geliştirmelerini içeren operasyonel uygulamalar ve dijital çözümlere yatırım yapacak. Toplam yatırım tutarı, 2020’ye göre yaklaşık 3 kat fazla olacak şekilde 295 milyon TL olarak planlanıyor. Yapı grubunda uzun vadeli hedefler doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında yeni kanal ve satış getirici modernizasyon ve tevsi yatırımlarımız da sürecek” dedi.


Geri Dön