23 / 04 / 2024

Özcan Plastik, yıl içinde 5’inci tesis yatırımına başlayacak!

Özcan Plastik, yıl içinde 5’inci tesis yatırımına başlayacak!

Windora markasıyla üretim yapacağı bir diğer tesis yatırımına yıl içinde başlamayı planlanan Özcan Plastik, söz konusu tesiste günlük en az 500 adet pvc kapı pencere üretim kapasitesine sahip olacak.




Pvc, kapı pencere üretimi ve montajı yapan Özcan Plastik, yüzde 50 iştiraki olduğu Windora firmasıyla üretim yapacağı 4’üncü üretim tesisini faaliyete geçirdi. Bunun yanı sıra yine Windora markasıyla üretim yapacağı bir diğer tesis yatırımına ise yıl içinde başlamayı planlanan firma, söz konusu tesiste günlük en az 500 adet pvc kapı pencere üretim kapasitesine sahip olacak. 


Pvc alanındaki yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerinin altını çizen Özcan Plastik sahibi Ömer Nazım Özcan, yüzde 50 iştiraki oldukları Windora markasıyla üretim yapacak 4’üncü üretim tesislerini Konya’da faaliyete geçirdiklerini söyledi. 2 bin metrekare üretim alanına sahip tesisleriyle beraber mevcut kapasitelerini yıllık 2 bin tonluk pvc kapı, pencere üretimi ve montaja çıkardıklarını anlatan Özcan, bu yıl içinde Konya 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde yine Windora markasıyla üretim yapacakları bir diğer tesis yatırımına başlayacaklarının bilgisini verdi. Özcan, “Windora markamızla Konya 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde aldığımız 20 bin metrekarelik sanayi arsasına 2013 yılı içerisinde yapacağımız yatırımla Türkiye’nin en büyük üretim tesisini günlük 500 adet üretim kapasitesiyle Konya’mıza kazandırmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.


Pakpen markasının üreticiliğini, montaj bayiliğini ve distribütörlüğünü de yaptıklarını aktaran Özcan, kuruldukları 1994 yılında yıllık 100 tonluk pvc kapı pencere üretim kapasitesine sahip olduklarını dile getirdi. Bugün ise yıllık 12 bin konutluk pvc kapı, pencere üretimi ve montaj kapasitesiyle sektörde hizmet verdiklerini anlatan Özcan, firmalarının elindeki mevcut doneleri yerinde kullanarak, sektördeki yerini yükselttiğini dile getirdi. Üçü Konya’da biri İstanbul’da olmak üzere üç üretim tesisinde faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizen Özcan, 110 kişilik ekipleriyle toplam 7 bin 400 metrekare alanda üretime devam ettiklerini vurguladı.


108 projeleri devam ediyor


Özcan Plastik olarak, 2013 yılında yurtdışına açılmayı planladıklarından da bahseden Ömer Nazım Özcan, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Hedefleri doğrultusunda Ar-Ge çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Özcan, “Ar-Ge çalışmalarımızda amacımız, pazarına giriş yapacağımız ülkelerde, coğrafya, iklim ve kültür özelliklerine göre doğru ürünlerle yerimizi almak. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Doğru ürünlerle yabancı ülke pazarlarına girmek çok önemli. Bu konuda en hassas nokta pazara giriş yapmak değil, giriş yapılacak olan pazarda kabul edilebilirliğinizin olması” diye konuştu.


Türkiye’deki istikrarı, giriş yapmayı planladıkları yurtdışı pazarlarında da yakalamak istediklerine işaret eden Özcan, şunları söyledi: “Firma olarak en büyük gayretimiz başkalarından üstün olmak değil. Bizim için dünkü halimizden üstün olmak, bugünü değil yarını planlamak önemli. Aynı zamanda bugün demek bizim için dünkü hatalarımızı telafi etmekten başka bir şey değil” dedi.


Firmalarının İstanbul’a ise ilk defa 2009 yılında adım attığını dile getiren Özcan, 2010 yılında firma olarak İstanbul’da yerleşik hayata geçerek, ilk üretim tesislerini kurduklarını anlattı. 2012 yılı içinde de üretim tesislerini genişleterek, Sultanbeyli’de hizmet vermeye başladıklarını vurgulayan Özcan, Sinpaş GYO’nun ve İstanbul’da birçok farklı projede çözüm ortağı olarak hizmet verdiklerini kaydetti.


Türkiye genelinde irili ufaklı 108 projelerinin devam etmekte olduğunu da aktaran Özcan, “İstanbul’da Sinpaş, Liva, Kelebekia, İstanbul Sarayları, İş Modern ve Ankara’da Fuzul Yapı Kent Ariva, Sinpaş GYO Altınoran devam eden projelerimizden. Ayrıca Konya’da Dağ Mühendislik Ataşehir Konutları, Okkalar İnşaat Hakim Konutları, Seha Yapı Şelale Konutları ve Loft Plus gibi projelerde de çalışmalarımız sürüyor” açıklamasını yaptı.  

 


Ankara Ticari Hayat



Geri Dön