08 / 05 / 2024

OSB parsel planı

OSB parsel planı

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. Kütükcü, OSB’lerdeki İmar Barışı uygulamalarının, OSB imar planlarını koruyacak şekilde gerçekleşmesini istediklerini anlattı.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Küçük Çamlıca Mahallesi 53 Ada 2 Parsel imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 53 Ada 2 Parsel Sayılı Taşınmaza İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz" dedi...

Avrasya OSB’de parselasyon işlemleri tamamlandı!

2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB); parsel bazında yüzde 42; alan olarak da yüzde 45 doluluğa ulaştı. Bölgede parselasyon işlemleri tamamlandı.  

Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi 3 ada 32 parsel plan tadilatı askıda!

Ümraniye İlçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi, 3 ada, 32 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Kavacık OSB projesinin imar planı askıda!

Kavacık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin imar planı onayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ise ilginç bir karar verdi.

Kartal Yakacık Mahallesi 4050 ada 1 parsel plan tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi, 4050 ada, 1 parsel ile bir kısım tescil harici alana ilişkin kreş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulana imar planı tadilatı askıda...

Kartal Yukarı Mahallesi 10101 ada 60 parsel plan tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Yukarı Mahallesi, 10101 ada, 60 parsele ilişkin kreş (Plan Notu) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulana imar planı tadilatı askıda...

Sancaktepe Abdurahmangazi 7381 ada 5 parsel plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Abdurahmangazi Mahallesi, 7381 ada, 5 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Sancaktepe Sarıgazi 139 ada 7 parsel plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi, 139 ada, 7 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Sancaktepe Yenidoğan 111 ada 16 parsel plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Yenidoğan Mahallesi, 111 ada, 16 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Beykoz Yavuz Selim Mahallesi 1785 ada 1 parsel imar planı askıda!

Beykoz ilçesi, Yavuz Selim Mahallesi, 1785 ada, 1 parsel ve Yola ilişkin "Eğitim Tesis Alanı" 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı askıda...

OSB parsel planı Haberi

OSB parsel planı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde hayata geçecek imar barışı uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

OSB imar planları korusun

Dünya Gazetesi'nden Handan Sema Ceylan ve Hilal Sönmez'in haberine göre Kütükcü, “Talebimiz, OSB’lerdeki İmar Barışı uygulamalarının, OSB imar planlarını koruyacak şekilde, mevcut plan bütünlüğünü de bozmadan üretimi esas alan yeni bir bakış açısıyla değerlendirilmesi” diye konuştu.

Emsal değer artırılsın

OSB’lerimizin her metrekaresi altın değerinde olduğunu söyleyen Kütükcü, sanayi parselinin ticari parsele dönüştürülmemesi gerektiğini anlattı. Kütükcü, mevcut 0.70 emsal değerin artırılmasını talep ettiklerini...