24 / 04 / 2024

osb projelerine kaynak

osb projelerine kaynak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl OSB projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti. Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kamulaştırma çalışmalarına bu yıl başlanacağının da müjdesini verdi.

İklim dostu projelere 37 milyar TL kaynak ayrılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İller Bankası eliyle belediyelerin "iklim dostu" projelerine 2022 yılı içerisinde 37 milyar lira kaynak aktaracaklarını vurguladı.

Nilüfer Belediyesi'nden OSB'lerin emlak vergisine ilişkin açıklama!

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Nilüfer'in 'sanayi kenti' kimliğini mevcut haliyle korumak, ama 'tarım kenti' kimliğini büyütmek istiyoruz" dedi. Erdem, OSB'lerin emlak vergilerinden muafiyetiyle ilgili kararlar sebebiyle kaynak kaybı yaşadıklarını belirtti.

Yozgat'ta inşa edilecek OSB için 38 milyon TL kaynak!

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde inşası planlanan Fuat Oktay Organize Sanayi projesi için bakanlık tarafından 38 milyon 100 bin TL kaynak ayrıldı.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

KİPTAŞ 54 dükkanı 4 Mart'ta satışa çıkarıyor!

KİPTAŞ, 54 dükkanı 3. Gayrimenkul Müzayedesi ile 4 Mart'ta satışa çıkarıyor. KİPTAŞ, müzayededen elde edeceği geliri, Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konut Projelerine kaynak olarak kullanacak...

OSB'lerde dönüşüm 3 yılda tamamlanacak!

OSB’ler 2017 yılı için hedef büyüttü. OSB'lerde dönüşüm hamlelerinin de katkısıyla yıl sonuna kadar bir milyon ilave istihdam sağlanacak. Yatırımlar için kamudan da 1 milyar dolar kaynak ayrıldı.

Dumankaya İnşaat projelerine kaynak arıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında Dumankaya İnşaat'ın durmuş inşaat projelerine kaynak arayışını değerlendirdi. İşte Özgentürk'ün o yazısı...

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB için ilk kazma vuruluyor!

Türkiye'nin uzay ve havacılık alanındaki projelerine ev sahipliği yapacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB için çalışmalar ay sonunda başlayacak.

OSB projelerinin tamamlanması için 75 milyon lira kaynak ayrıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl OSB projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti. Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kamulaştırma çalışmalarına bu yıl başlanacağının da müjdesini verdi.

TOKİ, Kayabaşı'ndaki arsasını satışa çıkartıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni projelerine kaynak yaratmak amacıyla Kayabaşı'ndaki arsayı satışa çıkıyor. Arsa "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle satışa sunulacak. İşte ayrıntılar...

Gümüşhane İl Özel İdaresi gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, ildeki turizm ve tarım projelerine kaynak sağlamak için 13 kalem arsa ve taşınmazını satışa çıkardı. İl Encümeni tarafından açık arttırma şeklinde yapılacak olan ihalenin 1 Aralık tarihinde saat 13.00’da başlayacak.

Marmara'da ulaşım projelerine Tekno OSB'ler inşa edilecek!

Marmara'da start verilen çılgın ulaşım projelerine yüksek teknolojili organize sanayi bölgeleri de ekleniyor. İlk yatırımın adresi ise ağır sanayinin yeni üssü Bandırma oldu..

Kemalpaşa OSB yönetimi enerji projelerine odaklandı!

Tüzel kişilik sorunlarını geride bırakan Kemalpaşa OSB, şimdi de artan enerji ihtiyacına çözüm arıyor. OSB yönetimi Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, Güneş Enerjisi Santrali, Yiğitler Barajı gibi bir dizi enerji projesine odaklandı

osb projelerine kaynak Haberi

osb projelerine kaynak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl 79 organize sanayi bölgesi (OSB)  projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını belirterek, "OSB'lere yönelik projelerden 8'i bu yıl tamamlanacak, 62 projede öngörülen işlerin yapımına devam edilecek, 9 projeye ise bu yıldan itibaren kaynak sağlanacak. Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kamulaştırma çalışmalarına bu yıl başlanacak" dedi.


Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kaynakları rasyonel kullanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan OSB'lerin bu yıl da destekleneceğini söyledi.


Işık, OSB'lere yönelik projelerin arıtma, hizmet binası, yol kaplama, enerji nakil hattı, kamulaştırma gibi çalışmaları kapsadığını ve bu yıl 79 OSB projesinde kullanılmak üzere 75...