26 / 04 / 2024

OSBlerde sundurmaya izin çıktı

OSBlerde sundurmaya izin çıktı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, OSB'lerde yönetimlerle sanayicileri karşı karşıya getiren sundurma sorununu çözdü. Yeni yönetmelikte tanımı yapılan sundurma, belli kriterlere bağlanarak yasal hale getirildi.

OSB'lerde sundurmaya izin çıktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, OSB'lerde yönetimlerle sanayicileri karşı karşıya getiren sundurma sorununu çözdü. Yeni yönetmelikte tanımı yapılan sundurma, belli kriterlere bağlanarak yasal hale getirildi.

Kapıcı yıllık izin kullanabilir mi?

Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesi yapılması gerekiyor. İş Kanunu ile sözleşme hükümlerine göre kapıcıya hafta tatili veriliyor. Peki, kanunen kapıcı yıllık izin kullanabilir mi? İşte kapıcı yıllık izin kullanımı..

Gazze'ye inşa edilecek konutların malzemelerin geçişine izin verildi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, Gazze Şeridi'nde inşa edilecek 663 konut için gerekli malzemenin Gazze'ye girişine İsrail'in izin verdiğini bildirdi.

Karabağlar'da yağmacı dönüşüme izin vermeyeceğiz!

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Karabağlar'da yağmacı bir anlayışla dönüşüm yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. Karabağlar Belediyesi'nde kentsel dönüşüm tartışmaları toplantıya damga vurdu.

Elazığ'da izin belgesi için başvurular başladı!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla yeni bir düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde hayata geçirmişti. Elazığ'da izin belgesi için başvurular başladı.

Türk Akımı'na ilk izin verildi!

Türkiye, Türk Akımının deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin verdi. Açıklama projenin ortaklarından Rus enerji devi Gazprom'dan geldi.

Türk Akımı'nın deniz altından ilerleyecek kesimine izin verildi!

Türkiye, Türk Akımının deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin verdi. Açıklama projenin ortaklarından Rus enerji devi Gazprom'dan geldi.

Elazığ'da yapı izin belgesi sorunu çözülüyor!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Elazığ'da yapı izin belgesi olmayanlar için fırsat!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi

Park Dedeman Levent'in yapı kullanım izin belgesi alındı!

Halk GYO'nun Büyükdere Caddesi üzerindeki konumuyla, portföyündeki en önemli varlıklarından biri olan Park Dedeman Levent otel projesinin inşa süreci tamamlandı ve yapı kullanım izin belgesi alındı.

Marmaraereğlisi Kamaradere'deki bina yüksekliğine izin!

Marmaraereğlisi'nin Kamaradere Mahallesinde bulunan sahilde, emsal alanına, bina yüksekliğine, çekme mesafesine ve 3621 sayılı kıyı kanuna aykırı binaların inşasına Marmara Ereğlisi Belediyesi tarafından izin verildi.

Arsaya konteyner koymak için izin alınır mı?

Arsa sahipleri, arsalarında bir müteahhit ile anlaşarak yapı inşa edebildiği gibi, geçici müteahhitlik belgesi ile kendisi de inşaat yapabiliyor. Peki, arsaya konteyner koymak için izin alınır mı? Konteyner nasıl koyulur?

Konteyner için belediyeden izin alınır mı?

Sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alan konteyner binalar, arsa sahipleri tarafından kullanılıyor. Peki, konteyner için belediyeden izin alınır mı?

OSBlerde sundurmaya izin çıktı Haberi

OSBlerde sundurmaya izin çıktı


OSB Uygulama Yönetmeliği'nde 41 maddelik değişikliğe gidildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi, önemli değişiklikler içeren yönetmelikle; OSB'lerin en önemli sorunları arasında yer alan ve kaçak olarak nitelendirilen sundurmalara sınırlamalar getirilerek resmileştirildi. Yönetmeliğe eklenen yeni hükümle yasallaştırılan sundurmalar, "Yağmurdan, güneşten ve rüzgârdan korunmak için binaya bitişik olarak hafif malzemeden yapılan bölme duvarları olmayan, üç tarafı açık olarak konsol şeklinde yapılan örtülerdir" şeklinde tanımlandı. Sundurmaların çevre yeşili ve 5 metrelik ring yolunun üzerinde yer alamayacağı kaydedildi. 


Huzur hakkı üst limitine düzenleme


Yeni yönetmelikle, müteşebbis heyet, yönetim ve denetim kurulu üyelerinden kamu personeli olanlara toplantı başına ödenen huzur hakkı, diğerlerine ödenen aylık ücret üst limiti kaldırıldı. 

Değişiklikten önce asgari ücretle sınırlı olan huzur hakları ve ödenecek ücretin...