24 / 04 / 2024

Osman Ayık açıklamaları

Osman Ayık açıklamaları

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, “Yılın ilk 6 ayında rakamlar ürkütücü boyutlara ulaştı. Turizm gelirlerimizde bu yıl 5 milyar dolar kayıp söz konusu olacak” dedi.

Osman Ayık: Turizm çift haneli büyüme hedefinde!

ÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Avrupa pazarındaki sıkıntılara rağmen bütün şartlar olumlu bir şekilde gelişirse, geçmiş yıllarda olduğu gibi çift haneli bir büyümeyi gerçekleştirmeyi tahmin ediyoruz” dedi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Bütçedeki 6 aylık açık miktarı 483,2 milyar liraya ulaştı!

Merkezi yönetim bütçesinde haziran ayındaki 219,6 milyar lira ile birlikte 6 aylık açık, 483,2 milyar liraya çıktı. Geçen yıla göre harcamalar yüzde 101,7 artarken, gelirlerdeki aryoış yüzde 48,6’da kaldı.

Gram altında yeni rekor! Roket gibi fırladı! Yastık altındaki altınlar kabardıkça kabardı!

Altın fiyatları bir ayın en iyi haftasını kapatmaya hazırlanıyor. Haftanın son gününde gram altında yeni rekor göründü. Yastık altındaki altınlar kabardıkça kabardı!

Haziran ayı temettü açıklandı! Hangi şirketler halka arz ediyor?

Haziran ayı temattüdü için peş peşe açıklamalar geldi. Halka arz takvimi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Hangi şirketlerde arz olacak. 

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

Volkswagen T-Cross'a zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu! Mayıs ayı fiyatları açıklandı!

Sıfır km Volkswagen fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ederken, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’in modellerine zam yapıp yapmayacağı merak konusu olmuştu. Volkswagen, bu kapsamda mayıs ayı fiyatları açıkladı. Peki Volkswagen T-Cross’a zam geldi mi? 6 Mayıs 2023 fiyat list

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

Ayışık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayışık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Bilgehan Bilgiç tarafından kuruldu.

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

Şubat ayında açlık sınırı 9 bin, yoksulluk sınırı ise 32 bin liraya çıktı!

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin açıkladığı verilere göre 2023 yılı Şubat ayında açlık sınırı 9 bin 234 lira olurken, bir ailenin kira, fatura, ulaşım, eğitim gibi tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise 32 bin lirayı buldu. İşte detaylar…

Kandilli tek tek açıkladı: Büyük Marmara depremi 200 kilometrelik alanda yıkıcı olacak! 7 şiddetinden büyük...

Beklenen büyük Marmara depremi, tedirginlik oluşturmaya devam ederken; uzman isimlerden de konu ile ilgili sık sık açıklamalar geliyor. Kandilli tek tek açıkladı: Büyük Marmara depremi 200 kilometrelik alanda yıkıcı olacak! 7 şiddetinden büyük...

Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Asgari ücrete ara zam konusu son günlerde sık sık gündeme geliyor. Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Osman Ayık açıklamaları Haberi

Osman Ayık açıklamaları

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, turizm gelirlerinde bu yıl 5 milyar dolar kaybın söz konusu olabileceğini bildirdi. Türkiye’nin turizm sektöründe her zaman kendi ayakları üzerinde durmayı başaran, krizleri iyi yöneten ve krizlerden büyüyerek çıkan bir ülke olduğuna işaret eden Ayık, “Türkiye’nin yakın çevresinde yaşanan sıkıntılar, silsile halinde Avrupa ve dünya ekonomisini de etkiledi. Bu durum insanların seyahat etme duygusuna olumsuz yansıdı” dedi.


Başta Rusya olmak üzere birçok pazarda ciddi kayıplar yaşadıklarını, Rusya pazarında yüzde 30 kayıpların olduğuna işaret eden Ayık, şunları söyledi:


Yüzde 30 düşüş var


“Söz konusu kaybın yıl sonuna kadar 1 milyon Rus turist kaybına ulaşabileceği tahmin ediliyor. Rusya pazarındaki durumun düzelmemesi nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre sadece Antalya bölgesinde yüzde 9’luk...