20 / 04 / 2024

osman ayık kim

osman ayık kim

Sektörde yaşanan sıkıntıları dile getiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2015 yılı kaybının yaklaşık 5 milyar doları bulacağını ifade ederek, "Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder" dedi.

Turizmciler rotayı İran ve İsrailli turistlere çevirdi!

Turizm sektörü Rus turistteki kaybı İran, Ortadoğu ve İsrail'le telafi edecek. TÜROFED Başkanı Ayık, "Sektör bu pazarları büyütmek için her türlü aksiyonu yapıyor" dedi..

Turizmde Rusya krizine tanıtım atağı!

Rusya’ daki krize bağlı olarak turizmin etkilenmemesi için bu ülkeye ziyarette bulunacağını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, sektöre her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Papa'nın Türkiye ziyareti turizm sektörünü hareketlendiriyor!

Önce Papa ardından da Putin'in Türkiye ziyareti turizm sektörüne doping etkisi yapacak. Durağan bir dönemden geçen Avrupalı ve Rus turist sayısında yüzde 15 artış bekleniyor

Osman Ayık: Otelciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl turizmde yüzde 6'lık bir artış yakaladığını belirtti. Ayık, '2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum' dedi.

Turizmde yerli tatilci bereketi!

Erken rezervasyondan faydalanıp uygun rakamlara yıl boyunca tatil imkanı bulan yerli turist, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da en çok Ege ve Akdeniz'i tercih etti.

Osman Ayık: Turizm sektöründe yüzler gülüyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörünün 2014'ten umutlu olduğunu söyledi. Erken rezervasyonda hedef 10 milyon tatilsever olarak belirlendi.

Otelciler yeni sezonu değerlendirdi!

Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) Başkanı Osman Ayık "Bu yıl Ukrayna'da bir miktar kayıp yaşasak da yeniden dinamikleşmeye başlayan İran ve İsrail pazarı var" dedi.

Turizmin istihdamdaki payı artıyor!

Son dört yılda turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde 5.9'dan 7.3'e yükseldi. Bu dönemde, konaklama sektörünün payı yüzde 2'den 2.6'ya, yiyecek içecek hizmetlerinin payı da yüzde 3'ten 3.7'ye ulaştı...

Bakanlık duyurdu! KYK burs sonuçları açıklandı...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Bakanlık duyurdu! 1453 personel alımı yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, iş arayanları yakından ilgilendiren haberi açıkladı. Bakan Bak, bakanlığın yurtlarında istihdam edilmek üzere 1.453 yurt yönetim personeli alınacağını duyurdu. İşte tüm detaylar.

18-25 yaş arası gençlere müjde! Bakanlık duyurdu ücretsiz Müzekart verilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini resmen duyurdu.

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. Erdoğan yeni Gençlik ve Spor Bakanı'nın Osman Aşkın Bak olduğunu duyurdu. Peki Osman Aşkın Bak kimdir, nereli, kaç dil biliyor?

Ayışık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayışık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Bilgehan Bilgiç tarafından kuruldu.

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayı küresel piyasalardaki belirsizlikler ile geçti. ABD Merkez Bankası Fed’in yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi pay piyasalarını ve altını olumsuz yönde etkilerken, kripto paralar kazandırdı.

1 kilo çay yalnızca 1 TL! İşte kampanyanın detayları

Avansas'tan çay için büyük kampanya geldi. Buna göre kilo çay kısa süreliğine 1 TL'den satılacak. İşte kampanyanın detayları...

Bitcoin'de fiyat yükselecek! Bu seviyeyi görünce bekleyin çünkü büyük satış olacak

Bitcoin son iki ayda uğradığı zararı telafi etmek için yukarı yönlü kıpırdanmaya başladı. Bitcoin şu sıralar 31 bin 714 dolardan işlem görüyor. Analistler dijital paranın bu ay kısmen toparlansa da Mayıs ayını yüzde 15 zararla kapatacağını öngörüyor.

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları inşa edeceklerini bildirdi.

Sinop Ayancık'ta afetzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Sinop'ta 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel afetinde konutlarını kaybedenler, AFAD Başkanlığınca Ayancık'taki Babaçay köyünde kurulan yaşam konteynerlerine yerleşti. Konteynerlerde 1,5 ayı geride bırakan selzedeler, yeni yapılacak olan konutları için gün saymaya başladı.

Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı!

Osman Gazi Köprüsü sonrası İstanbul’a ulaşımı kolaylaşan Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı...

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Mekan Atölyesi Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mekan Atölyesi Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Kadıköy’de 30 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Ayık Fadime    Kul  ve Sinan Şerifoğlu tarafından kuruldu.

osman ayık kim Haberi

osman ayık kim

Antalya Porto Bello Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, TÜROFED Başkan Yardımcıları Ahmet Tok, Sururi Çorabatır, Mehmet İşler, TÜROFED Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Toktaş, Bülent Bülbüloğlu. Tayyar Zaimoğlu, Halil Özyurt, Burhan Sili, Gülçin Güner, Haluk Beceren, Gazi Murat Şen ve AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman katıldı. Sektör temsilcilerinin ortak görüşü, bugüne kadar kamu kuruluşları tarafından yapılan belgelendirme işlerini üzerine alarak turizm alanında hem haksız rekabeti önlemek hem de bütünleşmeyi sağlamak açısından yeni bir anlayışı ortaya koymak olarak belirlendi. 


80 MİLYAR DOLAR YATIRIM 

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ülkemizde otelciliğin yaklaşık 80 milyar dolar yatırım sermayesi ile yılda 35 milyar dolar üzerinde turizm geliri sağlandığını ve yaklaşık 40 milyon turistin konaklama yaptığını belirtti. Ayık, bununla birlikte...