26 / 04 / 2024

Turizmde Rusya krizine tanıtım atağı!

Turizmde Rusya krizine tanıtım atağı!

Rusya’ daki krize bağlı olarak turizmin etkilenmemesi için bu ülkeye ziyarette bulunacağını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, sektöre her türlü desteğin verileceğini söyledi.



TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve beraberindeki heyeti kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sektör temsilcileriyle yıl sonu değerlendirmesi yaptı. Türk turizminin daha çok gelişmesi için sektör temsilcileriyle birlikte hareket ettiklerini belirtten Bakan Çelik şunları söyledi: "Türkiye’nin tanıtımına, Türkiye ile ilgili birtakım kara propagandaların bertaraf edilmesine dönük tedbir alacağız.


BAKANLIKTAN DESTEK


Turizm sektörüne destek olacağız, ön açacağız sektörümüzü dünyayla daha çok temas eder hale getireceğiz. Rusya’daki gelişmelere bağlı olarak Türk turizminin olumsuz etkilenmemesi için Rusya’ya ziyaretler serisi olacak. Bütün bu ziyaretlerin sonunda ben de bir ziyarette bulunacağım. Bunu yanı sıra Avrupa’ya dönük bir tanıtım kampanyası yapacağız. Bugünlerde Rusya ile ilgili çok fazla haber çıkıyor. Büyük bir kriz algısı oluşturulmaya çalışılıyor ama sektörümüz son derece dayanıklı, deneyimli bir sektör.


10 MİLYON DOLARLIK REKLAM


Bakanlığımızın da bu konudaki tecrübesi ve potansiyeli yüksek. Rusya’da 10 milyon dolarlık 

reklam ve tanıtım gerçekleştirilmiştir. Ülkemize turist getiren 6 büyük tur operatörüyle toplam 3 milyon dolar birlikte reklam faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Biz önümüzdeki yıla büyük bir umutla bakıyoruz. Sektörümüzle birlikte 2015’i de göğüslemeye hazır hale geleceğiz."


Akşam


Geri Dön