26 / 04 / 2024

Turizmde Rusya krizi

Turizmde Rusya krizi

Rusya’ daki krize bağlı olarak turizmin etkilenmemesi için bu ülkeye ziyarette bulunacağını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, sektöre her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Suudi prenslere 'Enerji Krizi' piyangosu vurdu! Tam 1.3 trilyon dolar!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş dünya enerji fiyatlarını zirveye taşırken, Körfez ülkeleri krizi fırsata çevirdi! Önümüzdeki süreçte 1.3 trilyon dolarlık ek gelir elde edecekler.

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı bir yana korona virüs bir yana, dünya devi Çin ve Hindistan’ın da buğday stoku yapmaya başlamasının ardından gıda krizi tüm ülkeleri alarma geçirirken, tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.

OPEC'ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Barkindo kritik açıklamalarda bulundu. Barkindo, Avrupa Birliği yetkililerine küresel petrol piyasalarında yaşanan krizin kendi kontrolleri dışında geliştiğini söyledi.

Otomotiv sektöründe tedarik krizi sürüyor! Sektör temsilcileri, kimsenin duymak istemediği haberi verdi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, otomobil satışlarını vurdu. Dünya genelinde tedarik krizi devam ederken, sektör temsilcileri fiyatların kademeli olarak yükselmeye devam edeceğini belirtiyor.

Rusya ve Ukrayna savaşı Türk müteahhitleri etkiledi! Fiyat farkı düzenlemesi isteniyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, yaşanan emtia krizi çerçevesinde inşaatın ana girdileri arasında yer alan malzemelerin ithalatını da güçleştirdi. TMB Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili talepleri sıraladı...

Rusya-Ukrayna krizi kripto paralara nasıl yansıdı? Uzmanlardan Rusya için çarpıcı kripto uyarısı!

Rusya Ukrayna arasında yaşanan sıcak temastan sonra Rusya'ya SWIFT yaptırımı uygulandı. SWIFT yaptırımının ardından kripto para piyasasına yönelen Rusların ne yapacağı merakla takip ediliyor.

Rusya - Ukrayna krizi Çimento sektörünü vurdu! Kriz kapıda!

Türkiye çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Rusya- Ukrayna krizinin çimento sektörünü nasıl etkilediğini açıkladı. İşte konu ile ilgili dikkat çeken detaylar...

Avrupa'daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!

Rusya Ukrayna krizi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarını uçurdu. Hollanda'da fiyatlar yüzde 30'dan fazla yükseliş kaydetti.

Rusya Ukrayna savaşı gümüşü vurdu! Gümüş düşüşe geçti...

Gümüş dün, Ukrayna krizi ile ilgili ABD ve Rusya tarafından gelen açıklamalardan sonra sert yükselirken bu senenin zirvesine ulaştı. Bugün ise güne düşüşle başlayan gümüş kapanışta kaç lira oldu?

Ukrayna Rusya savaşı otomotiv sektörüne nasıl yansıyacak? Tehlike kapıda mı?

Döviz kurunun dalgalanması ve küresel çapta çip krizi nedeni ile Türkiye'de otomobil sahibi olmak zorken, Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş nedeni ile ülkede otomobil satın almak hayal oldu. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaştan otomotiv sektörü nasıl etkilenecek? Detaylar haberimizde...

Rusya krizi alüminyumu vurmadı!

Rusya bir çok hammaddeleri elinde tutması açısından hayati bir öneme sahip. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz milyonlar tarafından takip ediliyor. Piyasalarda, son olanlardan sonra büyük gelişmeler yaşanıyor. Altın ve doların zirve yaptığı bu günde alüminyum bu durumdan nasıl etkilenecek?

Turizmde Rusya krizi Haberi

Turizmde Rusya krizi

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve beraberindeki heyeti kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sektör temsilcileriyle yıl sonu değerlendirmesi yaptı. Türk turizminin daha çok gelişmesi için sektör temsilcileriyle birlikte hareket ettiklerini belirtten Bakan Çelik şunları söyledi: "Türkiye’nin tanıtımına, Türkiye ile ilgili birtakım kara propagandaların bertaraf edilmesine dönük tedbir alacağız.


BAKANLIKTAN DESTEK


Turizm sektörüne destek olacağız, ön açacağız sektörümüzü dünyayla daha çok temas eder hale getireceğiz. Rusya’daki gelişmelere bağlı olarak Türk turizminin olumsuz etkilenmemesi için Rusya’ya ziyaretler serisi olacak. Bütün bu ziyaretlerin sonunda ben de bir ziyarette bulunacağım. Bunu yanı sıra Avrupa’ya dönük bir tanıtım kampanyası yapacağız. Bugünlerde Rusya ile ilgili çok fazla haber çıkıyor. Büyük bir kriz algısı oluşturulmaya çalışılıyor ama sektörümüz son derece dayanıklı, deneyimli bir sektör.


10 MİLYON DOLARLIK...