23 / 04 / 2024

Rusya'da Bodrum tanıtım ofisi açılıyor!

Rusya'da Bodrum tanıtım ofisi açılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesini Rusya'ya ve Rusça konuşan ülkelere tanıtmak amacıyla Moskova'da açılacak "Bodrum Tanıtım Ofisi" ile ilgili imzalar atıldı. Ofis Moskova Turizm Fuarı sırasında açılacak.



Moskova Turizm Fuarı sırasında açılacak ofis için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Rus işadamı Sergey Klyuev arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bodrum Belediyesi ile Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) tarafından desteklenen, 14 Rus ve Türk turizmci tarafından ortaklaşa düzenlenen tanıtım hazırlıkları kapsamında Bodrum Ticaret Odası (BODTO) konferans salonunda, "Vaş Bodrum (Bodrum Sizin)" sloganıyla "Bodrum'u Rusya'da ve Rusça Konuşan Ülkelerde Tanıtma" adlı bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya Rusya Federasyonu  Ankara  Büyükelçiliği Müsteşarı Enver Sheihov, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Başkan Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Otelciler Demeği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Denizciler Demeği Başkanı Mustafa Demiröz ve turizmciler katıldı. 

BODTO Başkanı Kocadon, 2014 yılında 36 milyon 800 bin civarında yabancı turistin Türkiye'ye geldiğini ve bunun 4 milyon 479 bininin Rus olduğunu bildirdi. 

Muğla'ya ise geçen yıl 3 milyon 302 bin yabancı turist geldiğini kaydeden Kocadan, "Bunların da 269 bini Rus turist. Bodrum'a ise gelen 1 milyon 338 bin yabancı turist içinden 61 bini Rusya'dan gelen turistler. Genel turist sayısına baktığımızda Rus turist sayısı, yüzde 4,5 gibi az bir rakamda kalmış. Yurtdışı fuarlarında en büyük hedeflerimizden biri de Rus turistlere ulaşmaktı. Yaptığımız araştırmada, Rusya'da hiçbir yerin tanıtım ofisi yok. 

Mart ayında önemli bir adım atarak, Bodrum Tanıtım Ofısi'ni Rusya'da açıyoruz. Bu ofisin açılması, Rusya'dan gelecek turist sayısı için de önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.Başkan Mehmet Kocadan ise bu çalıştayın Bodrum'un turizm potansiyelini daha da yukarılara çıkaracak bir çalışma olduğunu dile getirdi. 

Bodrum'a Rusya ve Rusça konuşan ülkelerin de yatırım yapmak istediğini belirterek, "Flem bizler hem de yurtdışından gelen yatırımcılar Bodrum'un yükseldiğini görüyor. Rusya ve Rusça konuşan ülkelere baktığımızda büyük bir coğrafya. Bu coğrafya bu kadar büyük olmasına rağmen Bodrum'a gelen misafirlere baktığımızda 350 bin ile 370 bin arasında değişiyor. Bu coğrafyanın üst düzey insanları ve ekonomik gücünü kazanmış kişiler, tatillerini Bodrum'da geçiriyorlar. Esas halkın gelmediğini görüyoruz. Demek ki burada tanıtım olarak bir eksikliğimiz var, halka inememişiz. Bodrum'un tanıtımı için Rusya ve Rusça konuşan ülkelerdeki ilk büyük adımımız olacak. Belediye başkanı olarak benim de kapımı çalmaya başladılar. Bodrum'un doğasına, kültürüne ve yaşam tarzına saygılı olan her yatırımcının dimdik arkasında dururuz, çünkü bu onun, Türkiye'nin dünyaya açılan ve umut vaadeden tek marka şehridir. Bu marka şehri korumak, düzgün yatırımcı arkadaşlarla birlikte gelişmek, Bodrum ekonomisine katkı sağlamak, bunlar benim en büyük görevim. İşte bu görevlerimizin bilinciyle bugün şöyle bir baktığımızda Bodrum'un tanıtımına elbirliği vermiş, gönül birliği vermiş siz turizmci arkadaşları bir defa daha kutlarken özellikle bu güzel çalıştayın Bodrum'un gelecek turizmine büyük katkı sağlamasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından BOTAV ile SpektrGroup arasında, Bodrum'un Rusya'da tanıtılması kapsamında yapılacak faaliyetlerle ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü BOTAV Başkanı Kocadon ile Spcktr-Group Yönetim Kurulu Başkanı Sergey V.Klyuev imzaladı. Tanıtım faaliyetleri kapsamında Moskova'da 18 Mart 2015 tarihinde başlayacak MITT Turizm Fuan'nda, Bodrum Tanıtım Ofisi de açılacak. Çeşitli konuşmaların yapıldığı ve soru cevap şeklinde geçen çalıştayda Klyuev, hazırlamış olduğu "Bodrum'a Yatırım ve Yabancılar" ile "Hedef Kitle" konulu sunumları yaptı. 


Son Dakika 


Geri Dön