29 / 03 / 2024

osmangazi belediyesi Tarihi Bursa Evleri

osmangazi belediyesi Tarihi Bursa Evleri

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Osmangazi'deki arsaların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi...

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkan satacak!

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkanı satışa çıkarıyor. Söz konusu ihalede dükkanların satış fiyatları 410 bin TL'den, evlerin satış fiyatları 570 bin TL'den başlıyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Bursa Osmangazi Belediyesi depreme dayanıksız binayı yıktı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu belirlenen binanın yıkımının gerçekleştirdi. 

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Bursa Osmangazi'deki 11 sivil mimari örneği yapı ayağa kaldırılıyor!

Tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkaran Osmangazi Belediyesi 11 Sivil Mimari Örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırıyor.

Osmangazi Belediyesi'nden 'Mustafa Özbağ'a bina tahsisi' iddiası!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Mustafa Özbağ’ın derneğine tahsis ettiği iddia edildi...

Osmangazi Belediyesi vezneleri hafta sonu açık!

Osmangazi Belediyesi, 2019 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemelerinde vatandaşların her hangi bir sıkıntı yaşamaması için vezneleri hafta sonu kapatmayacak.

Osmangazi Belediyesi metruk binaları tek tek yıkacak!

Osmangazi Belediyesi, Seçköy Mahallesi'nde vatandaşın güvenliğini tehdit eden metruk binayı yıktı. Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, yoğun şikayetler aldıklarını belirterek yıkımların devam edeceğini söyledi.

Bursa Osmangazi'deki tarihi yapı restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Kayhan Mahallesi’nde, 20’nci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, hizmete açtı.

Osmangazi Belediyesi yeni projelerin temelini atacak!

Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında açılışını gerçekleştireceği yeni projeler ile kentin geleceğine damga vuracak.

Osmangazi Belediyesi'nden Bursa için yeni projeler!

Hayata geçirdiği vizyon projelerle Bursa’ya değer katan Osmangazi Belediyesi, yeni projeler için düğmeye bastı.

osmangazi belediyesi Tarihi Bursa Evleri Haberi

osmangazi belediyesi Tarihi Bursa Evleri

Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, mülkiyeti Ticaret Borsası'na ait 16. ve 19. yüzyıllardan kalma üç sivil mimari örneği yapı, Osmangazi Belediyesi'nin çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor. 

Devam eden çalışmalar kapsamında toplam 678 metrekare inşaat alanına sahip olan üç binadan ilki ahşap karkas yapıda inşa edildi. Zemin artı 2 kattan meydana gelen ilk binanın içerisinde sergi salonları ile yönetim odası bulunuyor. Yine ahşap karkas yapıda olan ikinci bina, zemin artı 2 kat olarak hayata geçirilirken, binada okuma salonları ve yönetim birimleri bulunuyor. Zemin katı moloz taş duvar, üst katı ise ahşap karkas olan üçüncü bina ise zemin art 1 kat olarak yapılıyor ve binada toplantı salonu yer alıyor. Şehrin merkezinde tarihi dokuyu ortaya çıkaracak olan Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında ahşap...