25 / 04 / 2024

Osmanlı konsolosluk binası

Osmanlı konsolosluk binası

Bosna Hersek'te Osmanlı konsolosluğu olarak kullanılan Brcko şehrindeki tarihi bina, restore edilmek için yerel yönetimin onayını bekliyor.

Emina Jahovic evini Türk Konsolosluğuna kiraya verdi!

Şarkıcı Mustafa Sandal'dan geçtiğimiz yıllarda boşanan Emina Jahovic, Sırbistan Yeni Pazar’da yer alan aile yadigarı evini Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk binasına kiraya verdi.

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Bosna'daki Osmanlı konsolosluk binası onarılmayı bekliyor!

Bosna Hersek'te Osmanlı konsolosluğu olarak kullanılan Brcko şehrindeki tarihi bina, restore edilmek için yerel yönetimin onayını bekliyor.

Dünyanın en büyük konsolosluğu Erbil’de inşa ediliyor!

ABD, dünyadaki en büyük konsolosluk binasını Erbil’de inşa ediyor. 650 milyon dolara yapımına başlanılan binanın temeli geçtiğimiz cuma günü atıldı.

New York’taki Türkevi binasını IC İçtaş İnşaat inşa edecek!

New York Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alan ve yıkımı tamamlanan Başkonsolosluk binasının yerine yapılacak olan Türkevi, 20 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek. Bina; Türk kültürü, tarihi ve mimarisini yansıtacak.

New York'a 35 katlı Türkevi inşa edilecek!

Türkiye’nin 40 yıl önce IBM’den satın aldığı ABD New York’taki 11 katlı başkonsolosluk binasının yerine 4 yıl içinde lale motifli 35 katlı gökdelen dikilecek.

İzmir Torbalı Belediyesi’ne yeni hizmet binası!

İzmir Torbalı Belediyesi’nce ihaleye çıkarılan, hem Osmanlı hem de modern Türk mimarisi ile dikkat çeken yeni hizmet binası projesi tanıtıldı.

Etiyopya'daki Osmanlı konsolosluğu binası yenilendi!

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.

Güney Afrika'daki Osmanlı Kriket Kulübü binası açıldı!

Güney Afrika'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) tadilatı yapılan Osmanlı Kriket Kulübünün hizmet binası açıldı.

Halis Toprak'ın ünlü Aslanlı Köşk'ü fahri konsolosluk oldu!

Toprak Holding'in kurucusu Halis Toprak ile özdeşleşen Aslanlı Köşk, Fahri Konsolosluk oldu. TMSF tarafından RAMSEY'in sahibi iş adamı Remzi Gür'e satılan köşk, Gür'ün Güney Afrika Fahri Konsolos'u olmasının ardından konsolosluk binası oldu.

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisiyle yapılacak!

Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak illerden biri.

Artvin Ardanuç'taki eski hükümet binası restore ediliyor!

Artvin Ardanuç Adakkale’de bulunan Osmanlı’dan kalma yaklaşık 500 yıllık eski hükümet binasının restorasyonuna başlandı. Bina Artvin ve Erzurum Kültür Müdürlüğü tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek.

Suudi Arabistan, IKBY Erbil'de konsolosluk binası açacak!

Suudi Arabistan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde konsolosluk binası açacak. Suudi Arabistan Bağdat Büyükelçisi Semir Sebhan durumu takip etmek için Erbil'e geldiğini belirtti.

Osmanlı konsolosluk binası Haberi

Osmanlı konsolosluk binası

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bosna Hersek'in 1878'de Avusturya-Macaristan İmparatorluğunca ilhak edilmesiyle Osmanlı konsolosluğu olarak kullanılan Brcko şehrindeki tarihi bina, restore edilmek için yerel yönetimin onayını bekliyor.

Brcko şehrinde, 1865 yılında ticaretle uğraşan Sırp bir aile tarafından inşa edilen bina, Bosna Hersek'in 1878'de Avusturya-Macaristan İmparatorluğunca ilhak edilmesiyle Osmanlı konsolosluğu olarak kullanılmaya başladı.

İnşa edildiğinde ilk katında dükkanlar, ikinci katında ise daireler olan 153 yıllık bina, Sırp aile tarafından 1875'te Brcko'daki Ortodoks kilisesine hediye edildi.

Bosnalı tarihçi Emir Music yaptığı açıklamada Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Bosna Hersek'i ilhak etttiği 1878'den itibaren binanın Osmanlı konsolosluğu olarak kullanıldığını aktararak, Osmanlıların bu binada Birinci Dünya Savaşı'nın sonuna kadar faaliyet gösterdiğini söyledi.

Music, sonraki dönemde yurt, meslek okulu ve anaokul olarak da kullanılan binanın 1945'te kamulaştırıldığını ve sonrasında apartman...