29 / 03 / 2024

otel inşaatları son durum ne

otel inşaatları son durum ne

Turizm tarihinin en zor dönemini yaşadığı bu dönemde Türkiye ve İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye indi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre İstanbul’da inşaatı devam eden bakanlık belgeli konaklama tesisi sayısı 191. Dolduramadığımız otellere yenileri ekleniyor.

İzmir'de 6 kişinin öldüğü otel inşaatındaki vinç kasasında son dakika gelişmesi! Tutuklu sanıklar tahliye edildi!

İzmir'de, otel inşaatında kule vincin devrilip 6 işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı olayda, 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında mağdur ailelerden 5'inin daha şikayetini geri çektmesi üzerine, Tutuklu sanıklar, kontrol şartıyla tahliye edildi.

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Giresun Dereli'deki iş yeri ve konut inşaatlarında son durum ne?

Giresun Dereli ve Doğankent'te inşa edilen konutlar hakkında bilgi veren AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk inşaatların 14 Haziran 2021'de bitirilmesinin planlandığını belirtti. 

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Tel Abyad'daki kamu inşaatlarında son durum ne?

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı sayesinde terörden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde yapımı süren kamu inşaatlarını inceledi.

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Ertan Sapankaya: Konut inşaatlarında yüzde 10 artış bekliyoruz!

TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, "Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri dikkate alındığında 2017-2021 yılları arasında konut inşaatlarında İlk üç yılda yüzde 10 son iki yılda ise yüzde 12 oranında artış bekliyoruz" dedi.

Diyarbakır'da otel inşaatları yeniden başladı!

Yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından büyük darbe alan Diyarbakır ekonomisi yeniden toparlanmaya başladı. Olaylarla birlikte duran çok sayıda dört ve beş yıldızlı otellerin inşaatları yeniden başladı.

Van'da depremden sonra kaliteli inşaatlar yapılıyor!

2011 yılının Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen depremlerin ardından Van'da çok yeni ve kaliteli inşaatlar yapılmaya başlandı. Son zamanlarda inşa edilen birçok binanın beton ve demir kalitesinin çok daha iyi olduğu görülüyor

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yeri inşaatlarında son durum!

Arap Birliği, İsrail'in Filistin'deki Yahudi yerleşim yerlerinin Başbakan Binyamin Netanyahu döneminde yüzde 55 oranında artış gösterdiğini bildirdi. İsrail, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da da Yahudi yerleşim yeri inşaatlarına devam ediyor.

Manisa'daki hastane inşaatlarında son durum ne?

Manisa’da inşaatları devam eden 558 yataklı Şehir Hastanesi ve 400 yataklı Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin 2018 yılının başında vatandaşlara hizmet vermeye başlayacakları bildirildi.

otel inşaatları son durum ne Haberi

otel inşaatları son durum ne


Ekonominin motorunu oluşturan sektörlerden turizm tarihinin en zor dönemini yaşıyor. 2014 yılında zirve yapan sektörde 2015’te gerileme başladı ve 2016’da tam olarak çöküş gerçekleşti. Gelen turist sayısı 10.2 milyon veya yüzde 25 azaldı, turizm gelirleri de 9.4 milyar dolarla yüzde 30 düştü.


- İhracat gelirlerinin düştüğü bir yılda turizmdeki 10 milyar dolarlık kaybın önemi ortadadır. İşsizlik en çok turizmdeki kayıplar nedeniyle artıyor, büyüme oranı yüzde 0.5-1 arasında düşüyor. Yılın üçüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 1.8 daralmaya dönmesinde turizm başrol oynadı.


- Bu kriz döneminde Türkiye ve İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye indi. Konaklama fiyatı da elbette düştü. Bu nedenle kişi başına ortalama harcama 756 dolardan 705 dolara indi, gelen turist sayısı yüzde 25 azalmasına karşılık, gelirdeki kayıp yüzde 30’u buldu.


- Yeni...