29 / 03 / 2024

otopark kullanım hakkı

otopark kullanım hakkı

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı? 10 dairelik apartmanda 7 araçlık yer varsa ne olacak?

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Önalım hakkı, bir gayrimenkulün satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı oluyor. Peki, önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenmesi gerektiğini konusunu kaleme aldı.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Yeşil GYO'dan ayrılma hakkı kullanımı açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ayrılma hakkı kullanımı ile ilgili açıklama hakkında açıklama yaptı...

otopark kullanım hakkı Haberi

otopark kullanım hakkı

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 2017’de 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni ve anahtar verilmediğini söyledi. Aynı zamanda sığınak ve kapıcı dairesinin yıkılıp otopark yapıldığını söyleyen okuyucu, mahkemeye başvurduğunu dile getirdi ve başka ne yapabileceğini sordu. 

2017’de 18 bağımsız bölümden oluşan 2 dükkan aldım. Bina projesinde; kapıcı dairesi, sığınak ve otopark bulunuyor. Projede 2 dükkanıma ait 4 otopark olmasına rağmen daire sahipleri ‘bu otopark dairelere aittir’ diye bana ne anahtar veriyorlar ne de kullanmama izin veriyorlar. Aynı zamanda sığınağı ve kapıcı dairesini yıkıp otopark yapmışlar. Ben belediyeye şikayet dilekçesi yazdım. Bana verilen cevapta ‘30 gün süre tanındığı ve idari para cezası verileceğine’ dair yazı yazdılar ama hiçbir şey yapmadılar. Projenin...