28 / 03 / 2024

Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı? 10 dairelik apartmanda 7 araçlık yer varsa ne olacak?



Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Ortak alanların kullanımı ise kat maliklerinin arsa payları ilintili oluyor.


10 dairelik bir apartman için 10 araçlık otopark alanı varsa sorun yaşanmayacaktır; Ancak 10 dairelik bir apartmanda 10'dan daha fazla araç için otopark alanı varsa arsa payına göre bir paylaşımın yapılması gerekiyor.


Tam tersi durumlarda 10 dairelik bir apartmanda 10'dan daha az araç için otopark kullanım alanı varsa; Genel Kurulda kat malikleri tarafından karar alınması gerekiyor.


Örneğin..

10 dairelik bir apartmanda 5 araçlık otopark alanı varsa, dışarıda kalan 5 araç için belli periyotlarla dönüşüm kararı alınabilir.


Dışarıda kalan araçların güvenliği açısından paralı otoparklar ile anlaşma sağlanabilir. Bu giderler apartman ortak giderlerinden karşılanabilir. Ancak bunun için de genel kurulda karar alınması ve yönetim planına eklenmesi gerekiyor.


Yeni otopark yönetmeliği 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön