19 / 04 / 2024

Apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı

Apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı? 10 dairelik apartmanda 7 araçlık yer varsa ne olacak?

Apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı?

Bir apartmanda daire sayısı ile otoparktaki araç için ayrılan alan sayısı birbirini tutmuyorsa; apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı?

Şimdi emlak almanın zamanı mı? Vatandaşlar bekliyor mu, alım yapıyor mu?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar 'Şimdi emlak almanın zamanı mı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, X sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Bakan Özhaseki'den son dakika 'Yerinde Dönüşüm Projesi' paylaşımı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm Projesi' ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Bakan Mehmet Özhaseki'nin o paylaşımı ile ilgili detaylar...

MediaMarkt’ta Hoover HOT3161WI/E ankastre fırın alımında sepette yüzde 10 indirim!

MediaMarkt’tan evlenecek çiftlere ve evini yenileyeceklere indirim müjdesi geldi. MediaMarkt, Hoover HOT3161WI/E ankastre fırında sepette yüzde 10 indirim fırsatı sağlamaya başladığını paylaştı.

Netflix şifre paylaşımını yasakladı, abonelikte artış yaşandı!

Netflix kısa süre önce şifre paylaşımına kısıtlama getirmişti. Bu kısıtlamaların sonucunda, Netflix aboneliklerinin artışı gözden kaçmadı. Dünya çapında dizi ve film platformu olan Netflix, getirdiği yasakların sonucunu olumlu bir şekilde almaya başladı. 

Netflix şifre paylaşımı yapanın faturasına yansıma yapacak! Bakın şifre paylaşan ne kadar ödeyecek?

Netflix, kullanıcıların hesaplarını paylaşma alışkanlıklarına yönelik yaptığı sıkı denetimlerin ardından, ABD'deki kullanıcılarından hesap paylaşımı için ücret talep etmeye başladı. Hesap sahibiyle aynı evde yaşamayan kişiler ek ödeme ile hesap paylaşımdan yararlanabilecekler.

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Netflix şifre paylaşımını durdurmak için bu yolu deneyecek! Hesaplar askıya alınabilir!

Netflix'in ücretsiz şifre paylaşımını durdurma planlarını daha geniş çapta uygulamaya koymasına yaklaşık sekiz hafta kala , Latin Amerika'da yapılan bir deneme, Netflix'in değişiklikleri dünya çapında nasıl uygulayabileceğine dair bir gösterge sunuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılan altın miktarını açıkladı.

Şoke eden gelişme! Elon Musk’ın paylaşımı kripto para birimi oldu

Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Elon Musk’ın paylaşımı, değer kaybeden kriptoda para biri oldu. İşte detaylar…

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ile ilgili bir son dakika paylaşımı yaptı. İşte Bakan Murat Kurum'un o paylaşımı...

Miras nasıl paylaşılır? İşte miras paylaşımının detayları!

Posta gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Heper'in miras paylaşımı ile ilgili o yazısı...

Apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı Haberi

Apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı

Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Ortak alanların kullanımı ise kat maliklerinin arsa payları ilintili oluyor.


10 dairelik bir apartman için 10 araçlık otopark alanı varsa sorun yaşanmayacaktır; Ancak 10 dairelik bir apartmanda 10'dan daha fazla araç için otopark alanı varsa arsa payına göre bir paylaşımın yapılması gerekiyor.


Tam tersi durumlarda 10 dairelik bir apartmanda 10'dan daha az araç için otopark kullanım alanı varsa; Genel Kurulda kat malikleri tarafından karar alınması gerekiyor.


Örneğin..

10 dairelik bir apartmanda 5 araçlık otopark alanı varsa, dışarıda kalan 5 araç için belli periyotlarla dönüşüm kararı alınabilir.


Dışarıda kalan araçların güvenliği açısından paralı otoparklar ile anlaşma sağlanabilir. Bu giderler apartman ortak giderlerinden karşılanabilir. Ancak bunun için de genel kurulda karar...