26 / 04 / 2024

oxfam

oxfam

Koronavirüs pandemisi ve Ukrayna - Rusya savaşı yeni milyarderler yarattı. Oxfam'ın açıklamasına göre; savaş ve pandemi nedeniyle artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle zenginler servetlerine servet katarken, 573 kişi de milyarder oldu.

Milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zenginleşti! Krizlerde, zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor!

İngiltere merkezli uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, 2020 sonrasında yaşanan küresel salgın, savaş, hayat pahalılığı ve iklim değişimi gibi krizlerin zenginler ve yoksullar arasındaki uçurumu daha da genişlettiğinin altını çizdi. Buna göre, milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zengi

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

Dünya krizle boğuşuyor! Onlar paraya para demiyor

Bütün dünyanın evlere kapandığı pandemi döneminde global manada ekonomik sorunlar yaşanırken, Oxfam tarafından hazırlanan bir rapora göre en zengin yüzde 1'lik kesimin servetine servet kattığı açıklandı.

Tüm dünyayı tedirgin eden rapor: Tam 263 milyon kişi risk altında

Oxfam'ın yayınladığı rapora göre Kovid-19 salgını ile birlikte milyarderler kulübe 573 isim katılırken, tam 263 milyon kişi açlık riskiyle karşı karşıya.

İnsanların acıları üzerinden milyarder oldular! Tam 573 kişi...

Koronavirüs pandemisi ve Ukrayna - Rusya savaşı yeni milyarderler yarattı. Oxfam'ın açıklamasına göre; savaş ve pandemi nedeniyle artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle zenginler servetlerine servet katarken, 573 kişi de milyarder oldu.

Pandemide dünyanın en zenginlerinin serveti iki katına çıktı!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam tarafından yayımlanan raporda, dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam servetinin koronavirüs pandemisi sürecinde iki katına yükseldiği belirlendi.

Koronavirüs yarım milyardan fazla insanı yoksulluğa itebilir!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, koronavirüsün ekonomik etkileri nedeniyle dünyada yarım milyardan fazla insanın yoksulluğa sürüklenebileceğini bildirdi.

2 bin 153 milyarder dünyanın yüzde 60'ından daha zengin!

Oxfam, 2 bin 153 milyarderin, dünya nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan 4,6 milyar kişiden daha zengin olduğunu açıkladı...

Dünyada servet eşitsizliği uçurumu derinleşiyor!

Oxfam raporuna göre 2018'de dünyanın en zengin 26 kişisinin varlıkları, 3,8 milyar yoksulun toplam varlığına eşit hale geldi...

8 kişinin zenginliği 3.6 milyar kişinin servetinden fazla!

İngiliz yardım kuruşulu Oxfam'ın verilerine göre, dünyanın en zengin sekiz kişisinin serveti, dünyanın yarısını oluşturan 3.6 milyar nüfusun servetine eşit.

Dünyanın en yoksul kesiminin serveti 5 yılda trilyonlarca dolar düştü!

Oxfam’ın hazırladığı rapora göre, 62 milyarderin serveti dünyanın en yoksul kesiminin sahip olduğu varlıklarının yarısına denk geliyor. Şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın en yoksul kesiminin serveti son beş yılda trilyonlarca dolar düştü."

Gazze'nin yeniden inşa edilmesi 119 yıl sürer!

İsrail'in ambargoyu sürdürmesi halinde Gazze Şeridi'nin yeniden imarının en az 119 yıl süreceği belirtildi. İngiliz yardım kuruluşu Oxfam şu anki sürecin devam etmesi halinde Gazze Şeridi'nin yeni imar edilmesinin 119 yıl sürececeği uyarısında bulundu.

oxfam Haberi

oxfam

Kovid-19 salgını ve savaş tüm dünyayı olumsuz yönde etkilerken, İngiliz uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın yayınladığı araştırma raporu dikkat çeken bir gerçeği ortaya çıkardı.

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) kapsamında her yıl gelir adaletsizliğine ilişkin araştırmada, pandemi ve Ukrayna - Rusya savaşının enerji ve gıda fiyatlarını tetiklediğini, bu gelişme ile çok sayıda zenginin daha da zenginleştiği belirtildi. 
 

Rapora göre gıda ve enerji alanında yatırımları olan milyarderlerin toplam servetinin son iki yılda toplam 453 milyar dolar artarken 573 kişi de 'Milyarderler Kulübü'ne katıldı.

Cargill ailesi de gelişmelerden olumlu yönde etkilendi ve aileye mensup milyarder sayısı bu süreçte 8'den 12'ye yükseldi. 

Diğer yandan fiyat artışlarının 263 milyon insanı da yoksulluk sınırının altına itmesi bekleniyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Mayıs 2022 tarihinde saat 21.24’te yazılmıştır An itibarıyla...