25 / 04 / 2024

özelleştirme ihaleleri

özelleştirme ihaleleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 ilde yer alan toplam 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştiriyor...

TÜRKŞEKER'e kayıtlı bazı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi...

Sümer Holding ve Maliye Hazinesi özelleştirme ihaleleri ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding ve Maliye Hazinesi gayrimenkullerini özelleştiriyor. Özelleştirme ihalelerin son teklif verme tarihi 07 Mart 2017 Salı günü saat 17:00’ye kadar uzatılmıştır.

Palandöken'in özelleştirme ihalesi 30 Temmuz'a ertelendi!

Palandöken ve Konaklı kayak tesislerinin özelleştirme ihaleleri için son teklif verme süresi uzatıldı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi bugün!

Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait, Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılıyor...

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı!

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı. 2014’te özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçti. Ancak bu rakam 2013’teki 12.4 milyar dolarlık gelirin yarısına yaklaşabildi

2015‘te otoyol ve köprülerin özelleştirme trafiği hızlanacak!

Köprü ve otoyollarda özelleştirme trafiği 2015’te hızlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin de aralarında olduğu köprü ve otoyolların özelleştirileceğini söyledi.

Doğusan'ın özelleştirme işlemi uzatıldı!

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 2007 yılında özelleştirme kapsamına alınan Doğusan Boru'daki ÖİB paylarının özelleştirme işlemleri ile ilgili sürenin iki yıl uzatıldığını açıklandı

özelleştirme ihaleleri Haberi

özelleştirme ihaleleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,10 ilde yer alan 20 gayrimenkulü satış yöntemiyle özelleştiriyor. Bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, özelleştirilecek olan gayrimenkuller Adana, Zonguldak, Giresun, Hatay, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Erzincan, Muş ve Tokat'ta bulunuyor.

Gerçekleştirilecek olan özelleştirmelerde, her bir gayrimenkul için farklı geçici teminat tutarı ile ihale şartnamesi tutarları belirlendi. Yapılacak özelleştirmeler için son teklif verme tarihleri, gayrimenkullere göre 18, 19 ve 20 Ekim şeklinde belirlendi. 

SAKARYA'DAKİ TAŞINMAZ SAHİBİNİ BULDU

Diğer bir taraftan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yine Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, ihale komisyonu tarafından, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Sakarya Kocaali Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulün özelleştirme ihalesinde 5 milyon 500 bin TL'lik tutarla en yüksek teklifi sunan Kemal-Hasan Ekşi İnşaat Taahhüt Tersane İşletmeciliği Nakliyat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketine satışına karar verildi.

Detaylar için