25 / 04 / 2024

Özelleştirmeyle yapılan kamuya ait mülkiyet satışları

Özelleştirmeyle yapılan kamuya ait mülkiyet satışları

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, özelleştirme kapsamında yapılan kamuya ait mülkiyet satışları Başbakan Yıldırım'a sordu..

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

Satışı yapılan Hazine arazileri meclis gündeminde!

Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinde satışı yapılan ve özelleştirme programı kapsamına alınan Hazine arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Binaların engellilerin kullanımı için yapılan çalışmalar mecliste!

Kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Son 16 yılda 61.7 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı!

Türkiye tarihinde yapılan toplam 69.9 milyar dolarlık özelleştirmenin 61.7 milyar doları son 16 yılda yapıldı.

14 yılda 60,9 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2003-2017 yılları arasında özelleştirme programı kapsamında, söz konusu dönemler arasında yapılan özelleştirmelerin satış ve devir tutarının 60 milyar 9 milyon dolar olduğunu belirtti.

Özelleştirmeyle yapılan kamuya ait mülkiyet satışları TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, özelleştirme kapsamında yapılan kamuya ait mülkiyet satışları Başbakan Yıldırım'a sordu..

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlara ret!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlar reddedildi.. 

TOKİ'nin menkul kıymet faizlerinden yapılan stopaj oranı yüzde 0 olacak!

Devlet tahvili ve Hazine bonosu ile Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresi tarafından çıkarılan menkul kıymet faizlerinden yapılan stopaj oranı % 0 (GVK 94/7) olacak.

Konak Tünelleri için yapılan itiraza mahkemeden ret!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Özelleştirmeyle yapılan kamuya ait mülkiyet satışları Haberi

Özelleştirmeyle yapılan kamuya ait mülkiyet satışları


CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, özelleştirme kapsamında yapılan kamuya ait mülkiyet satışlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Topal sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Topal, önergesinde özelleştirme kapsamında bugüne kadar Kamu Kurum ve Kuruluşlarının özelleştirilmesi ile en kadar kamuya ait mülkiyet satışı yapıldığı sordu.

Topal'ın diğer soruları ise şöyle: "Toplam ederi ne kadardır? Kaç taşınmaz el...