23 / 04 / 2024

Ozon Tabakasının korunması günü

Ozon Tabakasının korunması günü

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 16 Eylül Ozon Tabakasının Korunması Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj..

Ozon tabakasını incelten maddelerin azaltılması çalışmaları aralıksız devam ediyor!

16 Eylül 1987 tarihinde 150’den fazla ülke temsilcisi Kanada’nın Montreal kentinde “ozon tabakasının incelmesine yol açan maddelerin üretimi ve kullanımı” konusunda Montreal Protokolünü kabul etti...

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Kripto paralara yönelik yeni düzenlemeler geliyor! Kripto hesabı olanlar mutlaka baksın!

Küresel finansal sistem içinde kullanımı giderek yaygınlaşan kripto paraların takibi, vergilendirilmesi ve kullanıcılarının korunmasına yoğunlaşan yeni düzenleme çalışmaları tüm dünyada büyük bir hız kazandı.

SSK ve Bağ-Kur’lulara son dakika ek ödeme müjdesi! Hemen hesaplara yatacak paraya bakın!

Emeklilere ilişkin sağlanan promosyon ödemeleri, ekonomik istikrarın korunması ve emekli olmayı hak kazananların yaşam standartlarının yükseltilmesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, birçok banka emeklilere yapacağı promosyon ödemelerini tek tek açıkladı. İşte detaylar...

Sosyal medyaya yaş sınırlaması! 15 yaş altındakilere veli izni getirildi!

Çocukların korunması amacıyla 15 yaş altı kullanıcıların sosyal medya platformlarına kaydolmasını ve kullanmasını veli iznine tabi tutan tasarı kabul edildi.

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Çalışan anneler bu destek ödemelerine mutlaka bakın! 25 bin TL alabilirsiniz!

Çalışan çocuk sahibi kadınların korunmasına yönelik yasalar kapsamında annelere özel bazı önemli destekler bulunuyor. 2023 yılında çalışan annelere özel yapılacak ödemeler ise artış gösterdi. Peki yeni yılda çalışan anneler hangi destek ödemelerini alacak?

Petrol ile ilgili son dakika gelişmesi! Hemen buraya bakın!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı birtakım müstahsil ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı "üretimi kasımdan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararına" devam edecek. 

Yastık altındaki altınlarınız için yeni dönem: Altın ve dolar düşse de önemli değil

Yastık altındaki altınların korunması için yeni bir dönemi başlatan Merkez Bankası ile iş birliği yapan İstanbul Altın Rafinerisi yatırımcıları bilgilendirdi. Bu sistemle altın ve dolar düşse de önemli değil, yatırım korunacak...

Beyaz eşyada ÖTV kaldırılsın taksit sayısı artırılsın talebi! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

Beyaz eşya üretcileri çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi beyaz eşya kalemlerinde rekabet gücünün korunması ve üretimin devamlılığının sağlanması adına iktidardan destek istedi. Üreticiler, tüketicini alım gücünün artırılması için ÖTV'nin kaldırılmasını ve taksit sayısının artı

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü açıldı!

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü biraz daha açıldı. “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31428 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ozon Tabakasının korunması günü Haberi

Ozon Tabakasının korunması günü

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce;


Ozon tabakası yeryüzünde yaşayan tüm canlı varlıkların güneşin öldürücü morötesi ışınlarına karşı koruyan kalkan görevi görmektedir. Ozon tabakasının güneşten gelen zararlı morötesi ışınlarını yeterince tutmaması sonucunda organizmalar üzerinde zararlı etkiler meydana getirdiği bilinen bir gerçektir.

Bu kapsamda 16 Eylül 1987 tarihinde 150’den fazla ülke temsilcisi Kanada’nın Montreal kentinde “ozon tabakasının incelmesine yol açan maddelerin üretimi ve kullanımı” konusunda Montreal Protokolünü imzalanmıştır. Bu protokol sayesinde çevre alanında uluslararası işbirliğinin başarılı örneklerinden birisini sergileyerek gelecek kuşaklar için ozon tabakasının korunmasında önemli yol kat edilmiştir.

Montreal Protokolü’nün yıldönümü olan 16 Eylül Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü her yıl dünyada çeşitli etkinlikler çerçevesinde kutlanmaktadır. 2015 yılının kutlama teması ise ““Ozon Tabakasını Hep Birlikte İyileştirmenin 30 Yılı: Morötesi Işınlar ile Aranızdaki...