25 / 04 / 2024

Beyaz eşyada ÖTV kaldırılsın taksit sayısı artırılsın talebi! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

Beyaz eşyada ÖTV kaldırılsın taksit sayısı artırılsın talebi! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

Beyaz eşya üretcileri çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi beyaz eşya kalemlerinde rekabet gücünün korunması ve üretimin devamlılığının sağlanması adına iktidardan destek istedi. Üreticiler, tüketicini alım gücünün artırılması için ÖTV'nin kaldırılmasını ve taksit sayısının artı



Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre, beyaz eşya iç satışları haziran ayında 6 ana ürün grubunda yüzde 2 düşüşle 760 bin adede geriledi. TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, “Tüketicilerin alım gücünü desteklemek üzere kredi kartı taksit sayılarının artırılmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Ayrıca, ÖTV’nin kaldırılması tüketicilerin ihtiyaçlarını daha rahat karşılamasını sağlayarak, talebi artıracak, üretimin de güçlü şekilde devam etmesini sağlayacaktır” dedi.

TÜRKBESD verilerine göre, beyaz eşya iç satışları haziran ayında 6 ana ürün grubunda yüzde 2 düşüşle 760 bin adede geriledi. İhracat da 6 ana ürün grubunda yüzde 6 düşüş göstererek 2,1 milyon adede indi. Ocak-haziranda iç satışlar yüzde 8 düşüşle 4,3 milyon adet olurken beyaz eşya ihracatı ilk 6 ayda yüzde 1 artışla 12,9 milyon adede yükseldi.

 Beyaz eşyada ÖTV kaldırılsın taksit sayısı artırılsın talebi! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön