25 / 04 / 2024

palazalar komşuluğu etkiler mi

palazalar komşuluğu etkiler mi

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci “Modern iş merkezleri, özlenen komşuluk ilişkilerini ve birlikte iş yapma kapısını yeniden açıyor. Plazalar ticari komşuluk dönemini başlattı” dedi.

Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? Okan Tüysüz resmen açıkladı: İşte 4 ayrı İstanbul depremi senaryosu!

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4 ayrı İstanbul depremi senaryosunu paylaştı. Peki Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? 

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Küçük Ayasofya Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Küçük Ayasofya Mahallesi, 86 ada, 37 ve 38 parsellerin komşuluğundaki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Marinada Residence ile Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor!

Mega kent İstanbul’da, marina içinde inşa edilen ilk ve tek rezidans projesi olan Ataköy Marinada Residence, Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor...

Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Avrupa’da yaşanan enerji krizi Fransa'da da etkisini gösterirken ülkede tavuk ithalatını yükseltti. Üreticiler yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle civcivleri ısıtmakta zorluk çekerken savaş nedeniyle yükselen enerji ve tahıl fiyatları yerli tavukçuluk sektöründe maliyetleri yüzde 30 artırdı.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Pendik Kurtköy Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Kurtköy Mahallesi, 3973 ada, Eski: 2 Yeni: 9, 10, 11 ve 12 parseller ile kadastral boşluk alanı parsel ile komşuluğundaki bir kısım tescil dışı alana ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Tuzla Merkez rezerv yapı alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi 2401 Parsele İlişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı İle Komşuluğunda Bulunan Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Eyüpsultan Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Eyüp Sultan Mahallesi, 8899 ada, 7 parselin batı komşuluğundaki bir kısım tescil harici alan ve 0 ada, park parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çağatay Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oluyor!

Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy, tatilcilerin gözdesi Marmaris-Bozburun’dan arsa aldı. Yeni dizisi "Süslü Korkuluk" ile dikkat çeken Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oldu.

Şile Balibey 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Şile ilçesi, Balibey Mahallesi, 42 ada, 11 parsel ve komşuluğundaki bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

palazalar komşuluğu etkiler mi Haberi

palazalar komşuluğu etkiler mi

Yıllarca apartman dairelerinde ya da “soğuk ve ruhsuz” işhanlarında yalnızlaşan iş dünyasının modern plazalarla yeniden sosyalleşmeye başladığını ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, ihtiyaçlarının neredeyse tamamını aynı çatı altında bulabilen iş adamları ve ofis çalışanlarının “iş komşuluğunu” keşfettiğini kaydetti.


“Ticari komşuluk” olarak adlandırılabilecek bu ilişki sayesinde aynı plazada ofisi bulunan firmaların birlikte kolayca iş yapabildiğini ifade eden Bezci, “Plazaların en büyük avantajlarından biri, farklı sektörden çok sayıda firmayı bir araya getirmesi… Bu sayede ziyaretçiler kadar ofis sahipleri de hem aradıklarını kolaylıkla bulabilme hem de birlikte iş yapabilme olanağı yakalıyor. Plazaların bir diğer artısı da iş dünyasını yakınlaştırması. İçindeki sosyal donatıları ile dışarıya gerek kalmadan ihtiyaçların önemli bölümünü gideren modern iş merkezleri, özlenen komşuluk ilişkilerini ve birlikte iş...