25 / 04 / 2024

Para politikası faizleri

Para politikası faizleri

Dün Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın açıklamaları sonrasında piyasalarda Merkezin Aralık ayında politika faiz indirimlerine devam edeceği mesajı çıkarıldı. Dolar kuru faiz indirimi beklentisiyle fiyatlanarak 5.78’e ulaştı...  

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Küresel piyasalar FED'in para politikası kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmeler öncesi bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izliyor.

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 

Piyasalar bu karara kilitlendi! Altın, dolar, kripto para hepsi etkilenecek

Küresel pay piyasaları, ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceği beklentileriyle bu hafta pozitif seyir izlerken, gelecek hafta gözler başta ABD ve Avrupa merkez bankalarının para politikası kararlarıyla birlikte yoğun veri gündemine döndü.

Para piyasaları için kritik hafta! Yeni gelişmeler doları nasıl etkileyecek?

Küresel piyasaların bu haftaki en önemli gündemi; ABD ve Avrupa merkez bankalarının para politikası kararları. Yılın ilk faiz toplantısında alınacak faiz kararları ve piyasalara verilecek mesajlar piyasalarda oynaklığı artırabilir.

FED para politikasının bir süre daha kısıtlayacak! 1 Doları olanı bile çok ama çok yakından ilgilendiriyor! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun sürdürülebilir bir biçimde yüzde 2`ye dönmesini sağlamak için para politikasının bir süre daha 'yeterince kısıtlayıcı' olması gerekeceğini aktardı.

FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun yüzde 2 hedefine indirilmesi için para politikasının bir süre daha sıkılaştırılması gerektiğini ve para politikası sıkılaştırmasının erken geri çekilmesinden kaçınma kararı aldıklarını açıkladı. 

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi, Fed'in para politikası duruşunu eylülde de sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle birlikte, Avrupa'daki enerji krizi ve Çin ile ABD arasında devam eden gerginlikle 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerini gördü. İşte haberin devamı…

Para politikası faizleri Haberi

Para politikası faizleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal İstanbul Sanayi Odası'nda "Dış Denge, Sürdürülebilir Büyüme ve Fiyat İstikrarı" konulu konferansta para politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, finansal mimari çalışmalarının yanı sıra zorunlu karşılık gibi makro ihtiyati araçları da etkin kullanarak reel sektörü finansal risk yönetimi ve krediye erişim konularında desteklemeye devam edeceklerine dikkat çekti.

Uysal konuşmasında "Önümüzdeki dönemde para politikası duruşumuzu enflasyondaki düşüş sürecinin devamını sağlayacak şekilde belirlerken, finansal istikrara yönelik olarak zorunlu karşılıklar gibi makro ihtiyati araçları da etkin bir şekilde kullanacak; yapısal politika alanlarındaki analizlerle kamuoyunda farkındalık oluşturma misyonumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi. 

Uysal’ın açıklamaları Merkez Bankası’nın Aralık ayında da faiz indirimlerine devam edeceği şeklinde yorumlandı. Enflasyon oranlarının belirlenmesi ile faiz indiriminin netleşmesi beklenirken netleşmesi beklenirken bazı...