25 / 04 / 2024

pasaport İzmir Kıyı Tasarım Projesi son durum

pasaport İzmir Kıyı Tasarım Projesi son durum

İzmir Kıyı Tasarım Projesi ile Pasaport baştan aşağı yenilenecek. Konak Pier'den Karataş'a uzanan 1 km. uzunluğundaki yaklaşık 72 bin m2'lik alan, tasarımla yenilenecek. Bu kesiti yayalar, bisikletliler ve engelliler rahatlıkla kullanacak.

Pasaport ücretleri 2024 yılında ne kadar olacak?

Pasaport ücretlerine 2023 yılında gelen yüzde 123 ve yüzde 50'lik zammın arkasından 2024 yılında da büyük bir zam gelebilir. 2024 yılında zam oranı ne kadar olacak merak edilenler...

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İzmir'de yer alan Foça Tatil Köyü'nün 49 yıllığına "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu.

Uzmanlar kıyı kesimleri uyardı!

İzmir fayının kırılması durumunda özellikle şehrin kıyı ve ova bölgeleri üzerindeki binalar hasar görecek. 6.5 -7 üzeri büyüklükteki depremde kayalık bölgeler daha az etkilenecek. Yerbilimciler acil olarak önlem alınması uyarısını yapıyor. 

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tatil anlayışı köy konseptine geçiyor!

Ege'nin sakin yöreleri, tatilini kalabalık sahiller yerine taş evler, çiçekli bahçeler ve köy atmosferinde geçirmek isteyenleri ağırlıyor. İzmir'e yaklaşık 110 kilometre uzaklıkta bulunan Salman Mahallesi'nde tarihi Rum yapılarında tatilinizi köy evinde geçirebiliyorsunuz.

Foça Tatil Köyü'nün kiralanması için onay bekleniyor!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onay ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

pasaport İzmir Kıyı Tasarım Projesi son durum Haberi

pasaport İzmir Kıyı Tasarım Projesi son durum

Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarımı projesinde Konak Pier ile Karataş arasındaki bölge için yapım ihalesini tamamlayarak sözleşme imzaladı. Göztepe Yaya Üst geçidi ile Üçkuyular Vapur İskelesi arasındaki kıyı düzenlenmesi için gerçekleştirilen ihale de sonuçlandırıldı. 


Büyükşehir, Pier’le kıyıdaki gemi heykeli arasındaki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik büyük bir alanı tümüyle ağaçlandıracak. Bu bölgeye en az 50 adet palmiye ağacı dikilerek oturma grupları yerleştirilecek. Üç yeşil seyir tepesi daha oluşturulacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde yeni bir ihaleyi daha tamamladı. Pasaportta yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yine bu proje kapsamında Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan (Konak bölümü) bölümü yenilemek için yapım ihalesi gerçekleştirerek...