20 / 04 / 2024

patent almak

patent almak

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Kayseri, patent, marka tescil ve faydalı model başvurularının önemini kavramış bir şehrimiz. Üretime büyük değer katan bu konulardaki büyümeyi devam ettirmek gerek.

Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık Münih'te ofis açacak!

Türkiye'de patent çalışmalarında atılım yapan Erdem Kaya Patent, artık yurtdışında da etkinliğini artıracak. Münih'te ofis açacak firma, bu sayede Koreli ve Çinli firmaları portföyüne almak istiyor.

Konut almak isteyenler için fuarlar iyi fırsat!

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "İnşaat fuarları, özellikle konut almak isteyen tüketiciler için bulunmaz bir fırsat. Fuarlarda konutu imal eden müteahhitlik firmaları özel kampanyalar uyguluyor" dedi.

Konut kredisi almak kaç gün sürer?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki, konut kredisi almak kaç gün sürer?

Arda Turan Londra'dan ev almak için araştırma yapıyor!

Ünlü futbolcu Arda Turan şimdilerde İngiltere ve İspanya’da ev almak için araştırmalara başladı. Turan, zamanının bir kısmını Londra'da geri kalan kısmını da Milano'da geçirmek istiyor..

Ev almak için peşinat ne kadar?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların düşük faizli ve uzun vadeli kredi paketlerinden faydalanabiliyor. Peki, ev almak için peşinat ne kadar?

Eminevim sistemiyle ev almak isteyenlere kampanya!

Eminevim sistemiyle ev almak isteyenlere kampanya olarak 0 faizsiz, aylık taksitlerin miktarını alan belirleyip ara ödeme yapmadan ev sahibi olunuyor. Taksitlerin miktarını da alıcı belirliyor.

Ev almak isteyenler acele etmeli mi?

Yeni projeler, kentsel dönüşüm. maliyet baskısı ve balon tartışmaları... İnşaat sektörünü ekonomik ve sosyal gündemin ön sıralarında tutmaya devam ediyor. Peki Ev almak isteyenler acele etmeli mi?

İskan almak için gerekli evraklar!

Onaylı mimari projesine uygun olarak inşa edilen yapıya iskan almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılması gerekiyor. Peki, iskan almak için gerekli evraklar nelerdir?

İskan almak için sgk borcu engel mi?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapının kullanılabilmesi için iskan raporunun da alınması gerekiyor. Peki, müteahhitin borcu varsa ne olur? İskan almak için sgk borcu engel mi?

ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. ÇED raporu için bakanlık tarafından istenen belgeler arasında ÇED raporu dilekçesi yer alıyor. İşte, ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

Konut almak isteyenler lokasyona dikkat ediyor!

İstanbul’da hayatı felç eden trafik sorunu, konut almak isteyenlerin lokasyon seçimini artık doğrudan etkiliyor. Oturmak amaçlı konut almak isteyenler, trafikte zaman kaybetmemek için konut seçimlerinde ulaşım akslarına yakın bölgeleri tercih ediyor..

ENV-EX, İran ile ortak kurulacak OSB'de yer almak istiyor!

İran pazarına giren ENV-EX Pazarlama Toz Kontrol Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıgül, Türkiye ve İran arasında ortaklaşa kurulması planlanan OSB'de yer almak istediklerini söyledi.

Maketten ev almak isteyenler, daire içinde dolaşabiliyor!

Türkiye ’de ilk defa hayata geçirilen uygulama sayesindeartık daire almak isteyenler, sanal ortamda kat planlarının içine girip, evin tüm bölümlerini gezebiliyor.

patent almak Haberi

patent almak
Ama miladını doldurmuş patent kanunumuz, önümüzü kesiyor. Mecliste bekleyen yeni patent kanununun bir an önce çıkarılması gerektiğine belirtten Yamankaradeniz, "Patent ile ilgili işler, 90'lı yıllarda çıkarılan kanun hükmünde kararname ile yürütülmekte. 3 yıldır mecliste bekleyen bir patent kanunu var ve bu kanun tasarısı, konulan ekonomik hedeflere ulaşmamız için oldukça gerekli. Hızlı düşünüp, hızlı hareket etmemiz gereken konuların başında gelen patent kanunu, ülkemizin küresel rekabette yerini alabilmesi için ön koşullardan en önemlisi. Velev ki kanunun çıkarılmaması halinde, ülkemiz ekonomisine dair büyüme beklentileri çok da gerçekçi olmayacaktır. 21. yüzyıl Türkiye'sinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde hazırlanan yeni patent kanunu, Türkiye'de marka, patent, endüstriyel tasarım tescil süreçlerinin iyileştirilmesini kapsıyor" diyor. Mobilya sektörünün merkez üssü Kayseri, marka tescili ve patent başvurularında da atakta. Kayseri ekonomisi "bundan...