09 / 05 / 2024

Paterson Köşkü izmir

Paterson Köşkü izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 ayda tamamlamayı planladığı Bornova’da bulunan Paterson Köşkü'nün restorasyonunu, 38 ay geçmesine rağmen hala tamamlanamadı.

Rahmi Aşkın Türeli: Paterson Köşkü restore edilsin!

Bornova 'da 156 yıllık bir geçmişe sahip olan Paterson Köşkü, geçen yıl çıkan yangında zarar gördü. Milletvekili Türeli, "Köşk, bir an önce restore edilsin" dedi.

Paterson Köşkü restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangın sonucu önemli derecede hasar gören Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü için 2 yıldır tahsis kararını bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi, uzayan sürecin köşkün yaşatılmasını zorlaştıracağı görüşünde..

Bakanlık İzmir’deki 96 arsayı satışa çıkardı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 62 tanesi Aliağa’da olmak üzere İzmir’de toplamda 96 arsayı satış çıkardı. Söz konusu bu satışlardan 8,8 milyar liralık bir gelir elde edilmesi bekleniyor.

Paterson Köşkü'nün restorasyonu 38 aydır bitirilemedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 ayda tamamlamayı planladığı Bornova’da bulunan Paterson Köşkü'nün restorasyonunu, 38 ay geçmesine rağmen hala tamamlanamadı.

Yıldız Çağrı Atiksoy artık İzmir'de yaşıyor!

Yıldız Çağrı Atiksoy, önceki akşam Nişantaşı’nda görüntülendi. Nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Atiksoy, “İzmir’de ailemin yanında yaşıyorum artık'' dedi.

Mobilyanın global oyuncusu Loda Mobilya artık İzmir’de!

Loda Mobilya, ailesini büyütmeye devam ediyor. Loda Mobilya’nın bu seferki durağı ise Türkiye’nin en önemli kozmopolit şehirlerinden İzmir. Mobilyanın global oyuncusu Loda Mobilya artık İzmir’de.

Kınık İzmir TOKİ kura sonucu tam listesi!

Kınık İzmir TOKİ kura sonucu tam listesi henüz açıklanmadı. Toplamda 271 adet daireden oluşan projede satışlar kura çekimi ile yapılıyor.

Paterson Köşkü restore edilip bakanlığa devredilecek!

Paterson Köşkü’ndeki restorasyon çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, binaya sonradan yapılan tüm eklentileri de yapıya zarar vermeden ve herhangi bir vibrasyon oluşturmadan beton çürütme yöntemiyle kaldırıyor.

Paterson Köşkü'nün restorasyonu tam gaz!

Geçici makyaj değil, kalıcı güzellik İzmir Büyükşehir Belediyesi, harabe durumdaki 158 yıllık Paterson Köşkü’nde restorasyon çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İzmir Paterson Köşkü’nün restorasyonu başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yaparak yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nün restorasyonunu başlattı.

İzmir Paterson Köşkü'nün restorasyonu başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yaparak yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü'nün restorasyonunu başlattı

Büyük İzmir Körfez projesi başlıyor!

İZMİR Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak, üç yıldır onay bekleyen ÇED raporu Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Rapor 10 gün askıda kalacak, görüş ve itirazlar alınacak.

İzmir Paterson Köşkü yeniden inşa ediliyor!

Yeni Asır Gazetesi muhabiri Yağmur Uygur İzmir eski Milletvekili ve işadamı Murat Koç ile bir röportaj gerçekleştirdi. Koç, milletvekilliği döneminde üzerinde durduğu Bornova'daki Paterson Köşkü'nün yeniden İzmir'e kazandırılmasıyla ilgili protokolün imzalandığını ve inşaata başlanma aşamasına gelin

İzmir Paterson Köşkü için geriye sayım başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nün restorasyonu için ihale yaptı. 22 firmanın katıldığı ihaleye ilişkin yasal sürecin tamamlanmasından sonra başlayacak restorasyon çalışmaları 2 yılda bitirilecek.

İzmir Paterson’un restorasyon ihalesine 22 firma katıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nü restore etmek için ihaleye çıktı. İhaleye 22 firma başvurdu.

Paterson Köşkü izmir Haberi

Paterson Köşkü izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 24 ayda tamamlamayı planladığı Bornova’da bulunan Paterson Köşkü'nün restorasyonunu hala tamamlanamadı. Günümüzden tam 160 yıl önce inşa edilen yapıyı şehre kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Şubat 2016'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı protokol doğrultusunda 2016 yılı Haziran ayında restorasyon çalışmalarına başladı. 

Egeli Haber Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre; 4 milyon 67 bin 945 lira bedelle Ekim Yatırım İnş. Taah. Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şirketine ihale edilen projenin taraflar arasında imzalanan sözleşme gereği kapsamında 24 ayda bitirilmesi planlanıyor. Ancak aradan geçen 38 ay gibi bir süre geçmesine karşı restorasyon çalışması hala tamamlanamadı.

TASFİYE EDİLDİ

Halkapınar'da bulunan tren depolama tesisi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarında yer alan Karayolu Taşıt Altgeçidi gibi birçok projenin başına gelen öngörüsüzlük Paterson...