26 / 04 / 2024

Rahmi Aşkın Türeli: Paterson Köşkü restore edilsin!

Rahmi Aşkın Türeli: Paterson Köşkü restore edilsin!

Bornova 'da 156 yıllık bir geçmişe sahip olan Paterson Köşkü, geçen yıl çıkan yangında zarar gördü. Milletvekili Türeli, "Köşk, bir an önce restore edilsin" dedi.



CHP  İzmir  Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Bornova'daki 156 yıllık geçmişe sahip Paterson Köşkü'nün geçen yıl Aralık ajanda çıkan yangında hasar gördüğünü belirterek, "Paterson Köşkü, bir an önce restore edilsin" dedi. 


Rahmi Aşkın Türeli, ayrıca Paterson Köşkünün durumunu Kültür ve Turizm Bakam Ömer Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanhğı'na sunduğu yazüı soru önergesiyle Meclis'e de taşıdı. 


"Zarar görmesin" 

İzmir Büyükşehü- Belediyesi'nin, köşkün restorasyonunun yapüması konusunda talebi olduğunu belirten Türeli, "Bu restorasyon işleminin başlaması için Kültür ve Tuıizm Geçen yıl çıkan yangında zarar gören 156 yıllık Paterson Köşkü'nün daha fazla zarar görmeden restore edilmesi talep ediliyor. Bakanlığı'nın köşkün îzrmr Büyükşehir- Belediyesi'ne tahsisi işlemlerini başlatması gerekmektedir. 


Kültür ve Tuıizm Bakanlığı'na tahsis işleminin tamamlanması için yapılan yazılı başvurulara henüz bir yanıt alınamamışta'. Belediye yetkilüeri, tahsis işleminin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini, sürenin uzamasının binanın daha fazla zarar görmesine neden olacağını ifade ediyor" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön