28 / 03 / 2024

Rahmi Aşkın Türeli Çeşme TOKİ Konutları'nı TBMM'ye taşıdı!

Rahmi Aşkın Türeli Çeşme TOKİ Konutları'nı TBMM'ye taşıdı!

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli TOKİ'nin Çeşme’nin Reisdere Mahallesi'nde yüzde 500 inşaat yoğunluğu artışıyla yapılmasını istediği dört katlı konut projesine, halkın yanı sıra mühendis odalarının da karşı olduğunu ifade etti



CHP  İzmir  Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in Çeşme ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılmak istenilen konut projesini TBMM gündemine taşıdı.


Türeli, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinin gerekçesinde, TOKİ'nin Çeşme’ninReisdere Mahallesi'nde yüzde 500 inşaat yoğunluğu artışıyla yapılmasını istediği dört katlı konut projesine, halkın yanı sıra mühendis odalarının da karşı olduğunu ifade etti


Türeli, şunları kaydetti:


“Betonlaşma nedeniyle açılan davalar halen devam ederken projeye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayının ardından bir onay da İzmir Valiliği tarafından verilmiştir. Açılmış olan davalar nedeniyle yasal süreç devam ederken Valilik tarafından “Çevresel Etki Değerlendirme raporuna gerek yoktur” denilmesi kamuoyunda da tepki ile karşılanmıştır.


Bunun yanı sıra açılmış olan davalarda bilirkişiler tarafından, kentin mikro kliması, yeşil örtüsü, nüfus yoğunluğu ve bölge yapılaşma özellikleri açısından projeye olumsuz rapor verilmiştir.”


 


-“HALKIN GÖRÜŞÜ DİKKATE ALINDI MI”-


 


Türeli, önergesinde şu sorulara yer verdi:


 


“-Çeşme halkının ve meslek örgütlerinin söz konusu durumla ilgili beklentileri ve düşünceleri değerlendirilmiş midir?


 


-Söz konusu projeye hakkında açılmış olan davalar devam ederken İzmir Valiliği tarafından onay verilmesini doğru buluyor musunuz?


 


-Davalar halen devam ederken bilirkişiler tarafından verilen olumsuz raporlar İzmir Valiliği tarafından niçin dikkate alınmamaktadır?


 


-Çeşme’de yapılacak olan bu betonlaşmanın kentin mimarisini bozacağı yönündeki endişelere katılıyor musunuz?”




HaberTürk Egeli





Geri Dön