19 / 04 / 2024

Aşkın Türeli: Paterson Köşkü restore edilsin!

Aşkın Türeli: Paterson Köşkü restore edilsin!

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Bornova'daki 156 yıllık geçmişe sahip Paterson Köşkü'nün geçen yıl Aralık ayında çıkan yangında hasar gördüğünü belirterek, "Paterson Köşkü, bir an önce restore edilsin" dedi.




CHP  İzmir  Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Bornova'daki 156 yıllık geçmişe sahip Paterson Köşkü'nün geçen yıl Aralık ayında çıkan yangında hasar gördüğünü belirterek, "Paterson Köşkü, bir an önce restore edilsin" dedi. 


Türeli, ayrıca Peterson köşkünün durumunu Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesiyle Meclis'e de taşıdı.


"Zarar görmesin"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, köşkün restorasyonunun yapılması konusunda talebi olduğunu belirten Türeli, "Bu restorasyon işleminin başlaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın köşkün İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi işlemlerini başlatması gerekmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis işleminin tamamlanması için yapılan yazılı başvurulara henüz bir yanıt alınamamıştır. Belediye yetkilileri, tahsis işleminin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini, sürenin uzamasının binanın daha fazla zarar görmesine neden olacağını ifade ediyor" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön