25 / 04 / 2024

pazar araştırması

pazar araştırması

Fiyat yükselir beklentisiyle seçimlerden önce spekülatif konut yatırımı yapan yatırımcılar hüsrana uğradı. Çok sayıda konut alan yatırımcılar durgunluk bitmeyince alış fiyatının da altına satışa çıkardı.

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

DAP Gayrimenkul'den yurt dışı konut satışları için yeni hamle! 

DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından, satış pazarlama faaliyetleri çerçevesinde, Asya Pasifik ve Ortadoğu piyasalarında pazar araştırması yapılmasına karar verildi. İşte şirketten gelen o son dakika açıklaması...

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

Kariyer.net’in yaptığı, “Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması”nın sonuçları belli oldu. Deprem korkusu özellikle İstanbul'da yaşayıp 26-40 yaş aralığındaki çalışan yurttaşların yaşadığı kenti değiştirmek istemelerine sebep oldu. İşte depremin çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin sonuçları...

Evdeki hesap çarşıya uymadı… Parola önlemi Netflix’e 1 milyon kullanıcı kaybettirdi!

Avrupa’da yapılan pazar araştırmasına göre ünlü platformun parola paylaşımına karşı yasak getirmesi yarardan çok zarara neden oldu. Platformun, bu yılın başından bu yana sadece İspanya’da 1 milyonu aşkın kullanıcıyı kaybettiği ortaya çıktı.

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İmar barışındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

pazar araştırması Haberi

pazar araştırması


GAYRİMENKUL piyasasının son bir yılda durgunluğa girmesi en çok büyük bireysel yatırımcıları vurdu. Bir seferde 10-15 daire alan ve fiyatın artmasını bekleyen yatırımcılar ev satışları azaldığı için bugünlerde sıkıntıya girdiler. Her ay ev başına en az bin 500 YTL taksit ödeyen yatırımcılar evleri satamayınca sıkıntıya girdi. Bu nedenle de ellerindeki evleri 4-5 ay öncesi fiyatlarla satmaya başladılar. 200 bin-300 bin YTL'lik evleri 150-170 bin YTL'den satan yatırımcılar önce bu tür fiyatları yakın çevrelerine öneriyorlar. Ardından da cebinde parası olup da ilanlara göz atan alıcılara sıra geliyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş `Daha önce dediğimiz gibi ev fiyatları önemli oranda düştü. Şu anda piyasada bir durgunluk var. Bu nedenle de cebinde...