25 / 04 / 2024

Petrol istasyonu arsası

Petrol istasyonu arsası

Bir arsa üzerinde petrol istasyonu açmak isteyen kimselerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Peki, petrol istasyonu açma şartları nelerdir? Petrol arsasının nasıl olması gerekir?

Borusan EnBW Enerji ile Petrol Ofisi şarj istasyonu için anlaştı!

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Borusan EnBW Enerji ve Petrol Ofisi elektrikli şarj istasyon ağı kurmak üzere stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Buna göre Petrol Ofisi’nin 2000 istasyonunda elektrikli şarj ünitesi kurulacak.

Erzurum Palandöken'de 45 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu ve arsası!

Erzurum Enerji Üretim Dağıtım Doğalgaz Petrol Metal Taş. San.Tic.A.Ş., Erzurum ili, Palandöken ilçesi, Şehit İsmail Aksu Mahallesi, 1421 ada 6 parselde yer alan akaryakıt istasyonu ve arsasını 45 milyon TL'ye satıyor...

Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

Gezi Parkı'nı 100 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü dikkat çeken bir ihaleye çıkıyor. İhale kapsamında Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu yapılacak...

Kırıkkale'de 8.9 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu ve arsası!

T.C. Kırıkkale İcra Dairesi, Kırıkkale ili, Merkez ilçesi, Hacılar Mahallesi, 137 ada 14 parselde yer alan akaryakıt istasyonu ve arsasını 8 milyon 936 bin 850 TL'ye satıyor...

Elazığ'da 11.8 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Elazığ 1. İcra Dairesi, Merkez ilçesinde bulunan iş yeri ve akaryakıt istasyonu ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 817 bin 785 TL olarak belirlendi. 

Eskişehir'de 8 milyon TL'ye icradan satılık petrol istasyonu!

Eskişehir 6. İcra Dairesi Müdürlüğü, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Yeni Mahallesi 1192 ada 36 parselde yer alan petrol istasyonunu 8 milyon TL'ye icradan satıyor...

Kayseri'de 7 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Kayseri Kocasinan'da yer alan akaryakıt istasyonu ve servis istasyonu arsası satışa çıkıyor.

Trend GYO Sultanbeyli'deki arsasını Doktoroğlu Gayrimenkul'e sattı!

Trend GYO Sultanbeyli'deki arsasının satışı hakkında düzeltme yayınladı. Firma, arsasının Doktoroğlu Gayrimenkul ve Mustafa Sarı ve Sarılar Petrol İnşaat Yapı Malzemeleri Şirketleri'ne satılmasına karar verdi.

Kayseri Büyükşehir'den yatırımcılar için yeni ihale!

Kayseri Şeker Mahallesi’nde (Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzeri) bulunan akaryakıt ve servis istasyonu arsası satışa sunulacak.

Kayseri Belediyesi'nden 7 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait olan akaryakıt ve servis istasyonu alanı arsası 7 milyon TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Kayseri Büyükşehir'den yatırımcılara yeni fırsat!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yatırım yapmak isteyenler için 20 Mart Çarşamba günü önemli ihaleler gerçekleştirecek. 4 ayrı başlıkta yapılacak olan ihalelerde akaryakıt istasyonu arsası, konut alanı, konut+ticaret alanı ve ticaret alanı arsaları ile iş yerleri satışa çıkarılacak.

Kayseri'de 5 milyon TL'ye satılık akaryakıt ve servis istasyonu!

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait olan akaryakıt ve servis istasyonu arsası vasıflı gayrimenkul 5 milyon TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Manisa Shell Petrol İstasyonu 5.4 milyon TL'ye icradan satışa çıktı!

Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Uncubozköy mahallesinde yer alan Shell Petrol İstasyonu ve müştemilatı 5 milyon 486 bin 295 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 18 Şubat 2019 olarak belirlendi.

Petrol istasyonu arsası Haberi

Petrol istasyonu arsası

Bir bölgede petrol tesisi kurmak isteyen kimselerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Aksi durumda petrol tesisi kurulumuna izin verilmiyor. Dikkat edilmesi gereken hususların başında alanın imar durumu ve büyüklüğü geliyor.


Söz konusu alanın imar planında ticaret ve sanayi alanı olarak kayıtlı olması gerekiyor. Zira tarım olarak kayıtlı bir yerde petrol tesisi kurulmasına izin verilmiyor. Bu alanın tarım alanından çıkarılması gerekiyor.


Petrol istasyonu kurulabilmesi için ayrıca arsanın en az 1600 metre büyüklükte olması gerekiyor. Eğer arsa belediye sınırları içerisinde ise 40 metre, il özel idare sınırlarında ise bölünmüş yolda 45 metre, bölünmemiş yolda 50 metre yola cephesi olması gerekiyor. 


Belediye sınırlarında kavşağa en az 100 metre, il özel idare sınırlarında bölünmüş yolda 100 metre, bölünmemiş yolda 150 metre uzakta olması gerekir. 


Sıvılaştırılmış Petrol Gazları...