26 / 04 / 2024

Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

Gezi Parkı'nı 100 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü dikkat çeken bir ihaleye çıkıyor. İhale kapsamında Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu yapılacak...



Gezi Parkı'nı 100 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü dikkat çeken bir ihaleye çıkıyor. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 6 Nisan'da "Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama” ihalesi gerçekleştirecek. İhale ile Eyüpsultan'da 2 bin 500 metrekarelik vakıf arsasına, akaryakıt ve LPG tesisi yaptırılıp kiralanacak. İşin süresi 15 yıl, tahmini bedeli de 4 milyon 289 bin 677 TL olarak belirlendi. Akaryakıt istasyonunun inşaatı için iki yıl, işletme için de 13 yıl süre tanımlandı.

Eyüpsultan daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

VAKIF KAĞIT ÜSTÜNDE

İlk yıl aylık 50 bin TL, ikinci yıl TÜFE artışı, üçüncü yıl aylık 145 bin TL, dördüncü yıldan sonra TÜFE artışına göre aylik kira alınacak. İstasyon arsası, Gezi Parkı'nın dev. redildiği Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfi gibi mazbut vakıf statüsündeki Silahtar Abdullah Ağa Vakfı'na ait. Yani vakif sadece kağıt üstünde var, yönetimi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından temsil ediliyor ve mülkleri işletiliyor. Parsel Eyüpsultan-Alibeyköy'de 5. Levent  Kiptaş  Konutları giriş kapısının bitişiğinde yer alıyor.

İBB 5 yıl önce alınan araziden 28 milyon TL zarar etti!


Geri Dön