18 / 04 / 2024

Amasya'da akaryakıt istasyonu protestosu yapıldı!

Amasya'da akaryakıt istasyonu protestosu yapıldı!

Amasyalıların piknik alanı için başlattığı direnişin 4. gününde çevre illerden de katılım oldu. Samsun, Merzifon'dan gelen vatandaşlar, bir kere daha ağaçlarla dolu alana akaryakıt istasyonu yapılmasına izin vermeyeceklerini haykırdı.



TCDD'ye ait arazi imar planında değişiklik yapılarak akaryakıt istasyonu yapılmak üzere 49 yıllığına Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı'na satıldı. Ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar 3 I laziran'da parkın çevresindeki blokları yıkarak araziye girdi. Alana çadırlar kuran Amasyalılar gece gündüz nöbete devam ediyorlar. 

TCDD istedi, imar değişti öte yandan Amasya Belediyesinden yapılan açıklamada, TCDD'ye ait 217 dönümlük yerin TCDD'nin isteği üzerine 2006 imar planları revize edilerek Pazar Alanı, Açık Fuar ve Rekreasyon Alanı (Festival Alanı) Semt Spor Alanı (Yeni Kapalı Spor Salonu). Ticari Alanlar, Eğitim Tesisleri Alanı, Özel Proje Alanı, Akaryakıt ve LPG İstasyonu olarak düzenlendiği belirtildi. Söz konusu parselin belediye bilgisi dışında 19 Şubat 2014'tc TCDD tarafından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na satıldığı, yine belediyenin bilgisi dışında TPAO tarafından da bu alanın Yap-îşlet-Devret modeliyle akaryakıt firmasına ihale edildiği bildirildi. 

Açıklamada, belediyenin 23 Nisan'da ruhsat verdiği ifade edildi. 

Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde mahkeme, Amasya Belediyesi'nin imar düzenlemesinde yürütmeyi durdurma kararı aldı. Vatandaşlar kararın sevindirici ancak yetersiz olduğunu söyledi. 


Aydınlık


Geri Dön